Acasă SĂNĂTATEA TA Citești, crești și te însănatoșești - două studente amplasează biblioteci pentru copii...

Citești, crești și te însănatoșești – două studente amplasează biblioteci pentru copii în spitalele din Banat

„Citești, crești și te însănătoșești” este proiectul pornit de două studente din Timișoara, împreună cu reprezentanta unei asociații, prin care au fost deja amplasate biblioteci în două spitale din Timiș și unul din Turnu-Severin. Proiectul este în plină desfășurare și fiecare dintre noi se poate implica.

Trei biblioteci au fost deja amplasate în Secția de Oncohematologie din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, Secția de pediatrie din Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu–Severin și Secția de pneumologie din Spitalul „Dr. Karl Diel” Jimbolia. Totul s-a întâmplat în mai puțin de o lună, iar următoarea bibliotecă va fi amplasată în Secția de Psihiatrie Infantilă Timișoara.

Proiectul a fost gândit și implementat de Anca Duducea, studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Larisa-Andreea Vasile, studentă la Universitatea de Vest din Timișoara, specializarea Jurnalism. Mentorul și îndrumătorul proiectului este Patricia Lidia Popescu Cevei, directorul Asociației Bastionul ArtLitTim.

„Din dorința de a aduce un zâmbet pe chipul copiilor internați în spitale, ne-am propus să amplasam biblioteci cu acces ușor și gratuit în secțiile de pediatrie. Încurajăm lectura pornind de la cele mai mici vârste, conturând un spațiu adecvat și propice pentru a depăși o perioadă searbădă, dar greu de evitat din viața copiilor. Cititul are o importanță majoră pentru un viitor om de succes, iar nivelul crește dacă este inclus ca mod de viață încă din copilărie. În spitalele din România, anual sunt mii de copii internați, din diferite motive, care trebuie să suporte și să accepte tacit patru pereți albi. Un real ajutor este și pentru părinții care în felul acesta își vor ține copiii ocupați și distrați de la procesele prin care trec în perioada de internare”, transmit cele care au dat viață acestui proiect.

Bibliotecile conțin rafturi cu cărți specifice categoriilor de vârstă: 2-6 ani, 6-10 ani, 10-14 ani și peste 14 ani, unde sunt incluse cărți și pentru adulții aparținători. Studentele verifică și alimentează bibliotecile după fiecare trei luni.

Toți cei care doresc să se implice, donând cărți noi, o pot face foarte ușor. Toate detaliile le găsiți pe pagina de Facebook „Citești, crești și te însănătoșești”.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: