Acasă STIRI CJ Hunedoara a ascuns fraudele din teatrul de la Petroșani. Nu a...

CJ Hunedoara a ascuns fraudele din teatrul de la Petroșani. Nu a depus raportul de audit la Curtea de Conturi

[ad_1]

Consiliul Județean Hunedoara efectuează misiuni de audit doar pentru a avea ”instrumente de șantaj”. Un audit efectuat în anul 2017 pe activitatea desfășurată în teatrul din Petroșani nu a fost depus la Curtea de Conturi. Verificările evidențiau fapte grave de corupție petrecute în perioada 2012 – 2017. Informația a fost confirmată de reprezentanții Camerei de Conturi Hunedoara. Mai mult, reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara s-au eschivat când s-a pus în discuție sesizarea faptelor în instanță. De ce? Veți afla, etapă cu etapă, dintr-o serie de materiale pe care vi le vom prezenta în Gazeta de dimineață.

Auditul, bau-bau pentru nesupuși

Dincolo de evidențele ce nu pot fi combătute, potrivit cărora misiunile de audit au loc – pe bune și cu prisosință – doar pe instituțiile în care trebuie executate conducerile, și atunci când sunt constatate fapte de natură penală acestea sunt ascunse. Ghiciți de cine? Tocmai de cei care sunt plătiți să protejeze banul public. În cazul nostru Consiliul Județean Hunedoara.

Cum se procedează ilegal, mimând aparența de legalitate

Un control efectuat (fizic) la Teatrul Dramatic ”Ion D. Sîrbu” Petroșani în anul 2017 a rămas ascuns între documentele Consiliului Județean Hunedoara.

În anul 2017, imediat după schimbarea Nicoletei Bolcă de la conducerea Teatrului ”Ion D. Sîrbu”, la instituția de cultură din Petroșani au avut loc o serie de verificări – solicitate de noua conducere. Misiunea de audit a verificat activitatea ultimilor 6 ani. De precizat că pe parcursul mandatului asigurat de Nicoleta Bolcă (manager teatru) în tandem cu Mircea Ioan Moloț (președinte CJ Hunedoara și parțial Costel Avram, vicepreședinte) alte verificări nu au existat în această instituție din subordinea CJ Hunedoara.

Cu toate că raportul din anul 2017 a evidențiat fapte nelegale și ilegale, acest document nu a ajuns vreodată la Curtea de Conturi. Acea instituție care trebuia să primească, până la mijlocul anului 2018, situația verificărilor. Și asta potrivit Legii auditului.

Informația a fost confirmată pentru Gazeta de dimineață de reprezentantul Camerei de Conturi Hunedoara, Danciu Roman.

Potrivit sursei amintite, singurele acte depuse în anul 2018 pentru 2017 de CJ Hunedoara au fost unele care vizau Spitalul Județean Deva și Direcția Generală De Asistență Socială și Protecția Copilului.

Dacă documentul cu pricina nu ar fi evidențait fapte nelegale și ilegale, subiectul nu ar fi reprezentat vreo altă infracțiune. Doar că în acest caz este vorba despre o faptă clară de încălcare a legii efectuate de cei din administrația județeană care au tăinuit, ascuns, dezinformat, împiedicat instituțiile de verifcare de rang superior să își îndeplinească misiunea pentru care au fost create în societatea românească.

Mai mult decât atât, deși ordonator de credite și gestionar al fondurilor folosite în teatrul din Petroșani, echipa din fruntea CJ Hunedoara a creat preudicii bugetului public prin tergiversarea aflării adevărului. Deși aveau obligația să anunțe organele de cercetare penală, cei de la CJ Hunedoara conduși de Mircea Bobora, de data asta PSD) au lăsat totul în sarcina echipei de la Teatrul Dramatic ”Ion D Sîrbu” Petroșani. Cu alte cuvinte, plângerea penală pentru faptele evidențiatre în raport a fost semnată de noul manager al teatrului Cosmin Rădescu.  Trecerea de la Moloț la Bobora e doar o trecere politică, încrengăturile politico-economice din județul Hunedoara vi le vom prezenta tot aici în Gazeta de dimineață. Adică de ce Bobora apăra fraudele făcute în mandatul lui Moloț? Care e legătura? Cine sunt oamenii cheie și cine conduce de fapt acest județ?  În curând.

Revenind la raportul care a scos în relief fapte flagrante, acesta nu a mai ajuns la instituția superioară care poate aplica legea.

Deși a existat o plângere penală, garnitura formată din oameni politici, politiști, procurori, oameni de afaceri, au lucrat pentru stoparea demersului prin care urma să fie descoperită rețeta prin care banii hunedorenilor au fost scoși pe ușa din dos a culturii. Deloc puțini bani.

Și pentru că cei de la Teatru insistau să se afle adevărul, au început repercusiunile asupra echipei de la Petroșani. Cum? Dosarul trebuie înfundat. Ce rol a jucat IPJ Hunedoara? Ce rol a jucat Parchetul de pe lângă Judecăria Petroșani? Ce rol a jucat conducerea CJ Hunedoara?

Fiecare implicare, cu detalii și probe, o veți afla în materiale distincte din Gazeta de dimineață.

Ce ați văzut până acum, respectiv lupta CJ Hunedoara împotriva echipei actori – managerul Cosmin Rădescu de la Teatrul ”Ion D Sîrbu” Petroșani – reprezintă tocmai consecință a acestor fapte penale. Ce înseamnă asta? Nesupușii trebuie anihilați ca să nu mai apară vinovații.

Toate informațiile despre această nouă mostră de corupție din județul Hunedoara, aici pe Gazeta de dimineață și în următoarele emisuni de pe GDDHD.ro, la Cuvântul, la putere,

 

 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 aspecte la care să fii atent pentru a alege geaca de iarnă potrivită

Sezonul rece are farmecul său, însă temperaturile scăzute pot crea multe neplăceri. Îmbrăcămintea necesită multă atenție pe timpul iernii. Ai nevoie de...

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: