Acasă STIRI CJ Hunedoara plătește paramedici ”INAPT” psihologic. Comitet director de peste 50.000 de...

CJ Hunedoara plătește paramedici ”INAPT” psihologic. Comitet director de peste 50.000 de lei într-o lună

[ad_1]

Consiliul Județean Hunedoara a decis, prin votul majorității formate din PSD și Pro România, plata unor paramedici care nu au atestate psihologice. Mai exact au fost declarați INAPT la testarea psihologică. În spatele acestora stă însă un stufos aparat ”director” care are salarii de peste 5.000 de lei / persoană. Majoritatea paramedicilor care au fost până în decembrie la Salvital Hunedoara, un ONG condus de Petru Mărginean – fost canndidat al PSD la Primăria Deva, au fost preluați de ISU Hunedoara. Majoritatea primăriilor din județul Hunedoara s-au retras din asocierea SALVITAL. Consilierii județeni și-au asumat aceste alocări bugetare înainte de aprobarea bugetului. Salvital nu are niciun medic angajat.

9 paramedici, 7 INAPT psihologic

Consilierii PSD și Pro România din Consiliul Județean Hunedoara au aprobat, în ședința de vineri, o finanțare de 250.000 de euro pe an pentru Salvital Hunedoara, un ONG care până în decembrie 2020 avea angajați paramedicii SMURD.

Prin proiectul aprobat cu majoritatea amintită, CJ Hunedoara s-a angajat că va scoate din bugetul județului o sumă de bani (1.250.000 de lei) care – la acest moment – nici măcar nu a fost aprobată prin bugetul de venituri și cheltuieli.

Într-un tablou al majorității dobândite în CJ Hunedoara, PSD și Pro România dispun de banii hunedorenilor fără să discute despre vreo analiză de oportunitate în chelutirea banului public și de eficiență efectivvă în sănătatea publică. În acte, fiindcă hârtia suportă orice, lucrurile arată atractiv, județul Hunedoara fiind unul pigmentat de zone montane, oarecum izolate, unde  este nevoie de asistență medicală. Tabloul la zi arată însă doar două culori: alb și negru.

Important de știut că la Salvital Hunedoara mai sunt încadrate 9 persoane – asimilate personalului medical – respectiv paramedici.

Potrivit informațiilor GDD, șapte dintre acești paramedici nu au atestate psihologice, alte două persoane aflându-se în prag de pensionare. În plus, Salvital, un ONG constituit la bază din asociere cu primăriile și consiliul județean, nu are niciun medic angajat.

Are însă un Comitet director respectabil, remunerat corespunzător. Președintele Salvital, Petru Mărginean, beneficiază de un salariu de bază de 9.624 de lei. Mărginean este ajutat de alți angajați, încadrați și plătiți după cum urmează. Director executiv  8.055 de lei. Consilierul juridic și contabilul șef încasează câte 5.705 lei.  Salvital are și un expert plătit de hunedoreni cu 4.776 de lei. Potrivit raportărilor Salvital, tot în acest ONG există și tehnicieni care câștigă un salariu net de 5.017 lei. Un asistent medical sau un formator care are contract cu Salvital încasează lunar 5.716 lei. La toate aceste sume se adaugă și un spor de vechime.

Alături de aceștia figurează și cei  9 paramedici care sunt încadrați, potrivit raportărilor Salvital, cu suma de 5.270 de lei. Și ei plus spor de vechime.

În afara de contribuția CJ Hunedoara mai există și un buchet de primării care alocă sume de bani pentru activitatea Salvital. Majoritatea primăriilor din județul Hunedoara s-au retras din asociere la momentul în care ISU Hunedoara a preluat paramedicii, respectiv 71 la număr.

Salvital Hunedoara a creat premisele la nivelul consilierilor județeni de a încasa și alte sume de bani pe Legea 350. Bani aprobați tot din bugetul CJ Hunedoara.

La momentul constituirii, Salvital era o asociere de mai multe instituții publice, inclusiv ISU Hunedoara. Vezi aici componența. 

[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ce meserii și ce afaceri trebuie să-și asigure activitatea. Tipuri de Asigurări de Răspundere Profesională

Ne place să privim lumea antreprenoriatului ca pe o poveste de succes, în care oamenii își aduc la îndeplinire un vis din...

Ce poţi face pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa dacă ai fost diagnosticat cu hipotiroidism

Dacă ai fost diagnosticat cu hipotiroidism, înseamnă că glanda ta tiroida nu poate produce suficient hormoni tiroidieni. Cauzele cele mai frecvente sunt...

Cum să găsești rapid din sute de modele, husa de care telefonul tău are nevoie? 

Ți-ai dorit de multă vreme un iphone nou și ai reușit să îl obții. Acum sigur ai pornit în căutarea unei huse...

Șorțurile de Bucătărie: Accesoriul Indispensabil

Dacă eşti pasionat de gătit sau lucrezi în acest domeniu, ştii cât de necesar şi de util este un sorţ de bucătărie....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: