AcasăALERTACod Galben de inundații în șapte bazine hidrografice, de vineri seară până...

Cod Galben de inundații în șapte bazine hidrografice, de vineri seară până duminică la ora 18,00

Șase bazine hidrografice – cele mai multe din vestul țării – dar și afluenții Oltului inferior sunt vizate de o avertizare Cod Galben de inundații, valabilă de vineri seară până duminică la ora 18,00, conform prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA).

În intervalul 23 ianuarie, ora 21,00 — 25 ianuarie, ora 18,00, se instituie Cod Galben pe râurile din bazinele hidrografice: Timiș superior, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna (județele Caraș Severin și Timiș), Jiu superior și mijlociu (județele Mehedinți, Gorj, Hunedoara și Dolj) și pe unii afluenți ai Oltului din județele Vâlcea, Dolj, Gorj, Olt și Argeș.

În aceste bazine hidrografice se vor semnala scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

Fenomenele prognozate se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe râurile din județele Gorj, Caraș Severin și Mehedinți.

Avertizarea a fost transmisă către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Administrației și Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă Banat, Jiu și Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc