AcasăSTIRICod PORTOCALIU şi Cod ROȘU de inundaţii pentru râurile din Timiş şi...

Cod PORTOCALIU şi Cod ROȘU de inundaţii pentru râurile din Timiş şi Caraş-Severin

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri o avertizare Cod portocaliu de inundaţii valabilă până la ora 24:00 şi o alta Cod galben, valabilă până joi, la ora 9:00, pentru râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Pompierii au intervenit în 11 localități din județele Caraș-Severin și Timiș, pentru înlăturarea efectelor produse de inundații

Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate prin Avertizarea Hidrologică COD ROȘU de inundații ce a vizat râurile din bazinele hidrografice: Bega, Făget, Nădrag și Bistra de la nivelul județelor CS și TM, pentru intervalul orar 14.00 – 18.00 și a precipitațiilor căzute în cursul acestei zile au fost înregistrate efecte la nivelul a 11 localități, unde pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei din 3 case, 4 beciuri, 4 curți, precum și pentru decolmatarea a 3 podețe.

De asemenea, au fost afectate temporar 3 drumuri județene (DJ681, DJ 684B-TM, DJ571-CS) și 1 drum comunal (DC 100-TM).

La acest moment se intervine în jud. Caraș– Severin pentru evacuarea apei din 1 curte și 1 beci, iar în jud. Timiș pe 2 drumuri județene (DJ 684B și DJ 681) pentru degajarea aluviunilor și a apei acumulate pe carosabil.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, nivelurile se vor menţine peste Cotele de apărare pe râurile din bazinele hidrografice Bega-bazin amonte S.H. Făget, Bistra – curs inferior, Timiş pe sectorul aval confluenţă Bistra – S.H. Lugoj, judeţele Caraş-Severin şi Timiş, aflate sub Cod portocaliu.

Codul galben vizează râurile din bazinele hidrografice Bega – bazin amonte S.H. Balinţ, Timiş – bazin aval S.H Sadova – amonte S.H. Brod, judeţele Caraş- Severin şi Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc