Acasă STIRI Colaborarea pe programe culturale - tema celei de-a doua întâlniri de lucru...

Colaborarea pe programe culturale – tema celei de-a doua întâlniri de lucru a Alianţei Vestului

Primăria Municipiului Timişoara a fost sâmbătă, 12 ianuarie, gazda celei de-a doua întâlniri de lucru a Alianţei Vestului.

Întâlnirea informală s-a axat pe două teme de discuţie: oportunităţile de colaborare ale celor patru oraşe din cadrul AVE prin prisma agendelor culturale, în contextul pregătirii pentru susţinerea titulaturii Timişoarei de Capitală Culturală Europeană în 2021, respectiv pregătirile tehnice pentru definitivarea statutului şi a modului de funcţionare a Alianţei Vestului. La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai Primăriilor Municipiilor Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca, precum şi reprezentanţi de la Centre culturale din Arad şi Cluj-Napoca, Asociaţia Timişoara 2021 şi Zona Metropolitană Oradea.

În prima parte, întâlnirea a fost condusă de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, iar discuţiile au fost concentrate pe posibilele colaborări în domeniul cultural. Simona Neumann, director executiv al Asociaţiei Timişoara 2021, a prezentat succint programul cultural şi propunerile de activităţi viitoare.

În cadrul Alianţei Vestului, au fost identificate câteva posibilităţi de colaborare imediate în domeniul cultural: posibilitatea ca primăriile oraşelor Arad, Oradea şi Cluj-Napoca să devină membre în Asociaţia TM2021 şi apoi membre în cadrul Forumului Reprezentanţilor Regionali – un grup de consiliere, compus din reprezentanţi ai oraşelor partenere din regiune, care lucrează în colaborare cu Consiliul Director; pagini dedicate evenimentelor culturale din celelalte trei oraşe AVE, publicate în următoarea ediţie a ziarului “Ştiri21”; prezenţa reprezentanţilor oraşelor AVE la discuţiile viitoare cu privire la provocările întâmpinate de operatorii culturali (legislaţie, politici de finanţare etc.); corelarea agendelor culturale din cele patru oraşe, pentru ca cei interesaţi să poată beneficia de un program turistic amplu; promovarea evenimentelor din oraşele membre AVE în fiecare dintre celelalte oraşe prin reciprocitate pe toate canalele (mass-media, outdoor etc.) pentru stimularea turismului intraregional; posibilitatea asigurării unor modalităţi de transport pentru participarea la evenimente; posibilitatea organizării unui eveniment cultural comun, cu participarea instituţiilor culturale din cele 4 oraşe în sistem itinerant; schimburi de rezidenţe artistice; creşterea capacităţii sectoarelor culturale şi promovarea antreprenoriatului cultural, precum şi crearea unui circuit de voluntariat între oraşe; promovarea evenimentelor culturale din fiecare oraş pe site-ul aliantavestului.ro şi în social media.

Al doilea modul al întâlnirii, moderat de viceprimarul Timişoarei, Dan Diaconu, a fost rezervat discuţiilor despre definitivarea formei statutului, actului constitutiv şi a stabilirii entităţii juridice în care se va constitui Alianţa Vestului, sub forma unei asociaţii de dezvoltare inter-comunitară. S-au definitivat obiectivele generale şi specifice, precum şi structura funcţională. Acest demers va fi finalizat în următoarele trei luni.

Următoarea întâlnire de lucru a Alianţei Vestului va fi la Cluj-Napoca, până la finele lunii ianuarie, tema principală a acestei întâlniri fiind digitalizarea.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Pariurile sportive – fenomen de masă și veritabilă industrie accesorie sportului

Sportul continuă să suscite un interes major pentru foarte mulți oameni, atât ca formă de divertisment, prin urmărirea evenimentelor preferate, cât și...

TOP 5 trucuri prin care îți poți îmbunătăți procesul de producție

Procesele de producție simplificate sunt vitale pentru succesul companiilor producătoare. Cu toate acestea, există încă mult spațiu de îmbunătățire în cadrul multor...

Află topul celor 4 calități care îți garantează succesul în viață

Succesul în viață presupune, pe scurt, să te simți împlinită cu situația pe care o ai, independența financiară fiind unul dintre principalele...

Cadourile devin plictisitoare? Iată 4 idei de cadouri de care soțul tău chiar se va bucura

Adesea, atunci când vine vorba de cadouri, este destul de simplu să alegi cadouri pentru femei, dar opțiunile sunt limitate în ceea...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: