Acasă STIRI HUNEDOARA Colegiul Naţional "Decebal" Deva, excelență în învățământul bilingv francofon

Colegiul Naţional “Decebal” Deva, excelență în învățământul bilingv francofon

Ambasadorul Franței la București, Michele Ramis, a acordat astăzi Colegiului Naţional “Decebal” din Deva distincţia “LabelFrancEducation” pentru excelenţa în domeniul învăţământului bilingv francofon. Este astfel confirmată calitatea sistemului de educaţie în limba franceză, dar şi competenţa profesorilor care predau în sistem bilingv la acest colegiu.

“Sunt foarte bucuroasă să vizitez această instituţie care a primit distincţia ”LabelFrancEducation” anul trecut. Este o distincţie care confirmă excelenţa în educaţie în predarea limbii franceze, în sistem bilingv. Ea reprezintă recunoaşterea competenţelor profesorilor acestei şcoli, a programelor, a sprijinului avut din partea Inspectoratului Şcolar”, a declarat ambasadorul Michele Ramis.

La rândul său, directorul Colegiului Naţional “Decebal” Deva, Florin Ilieş, a spus că procedura de candidatură pentru obţinerea distincţiei a fost una complexă şi a vizat aspecte calitative ale învăţării şi predării limbii franceze în cadrul secţiilor bilingve ale instituţiei de învăţământ pe care o conduce. Potrivit acestuia, primele clase cu predare bilingvă s-au înfiinţat în anul 1993, iar de atunci elevi ai liceului devean au reuşit să ajungă în funcţii importante graţie cunoaşterii limbii franceze.

“Recunoaşterea oficială a meritelor învăţământului bilingv de la Colegiul Naţional Decebal din Deva se datorează întregii echipe pedagogice a profesorilor de limba franceză şi de discipline nonlingvistice predate în limba franceză – matematică, chimie, geografie”, a spus Ilieş.

Colegiul Naţional “Decebal” Deva a obţinut ‘LabelFrancEducation’ pentru excelenţă în domeniul învăţământului bilingv francofon în 30 august 2018, printr-o hotărâre a Ministerului Europei şi Afacerilor Externe francez.

În lume sunt 285 de licee din 53 de ţări care au primit distincţia LabelFrancEducation, dintre care 13 sunt instituţii de învăţământ din România.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: