Acasă SĂNĂTATEA TA Compartimentul de transplant de celule stem din Timişoara a fost redeschis

Compartimentul de transplant de celule stem din Timişoara a fost redeschis

Compartimentul de transplant de celule stem din cadrul Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara, închis în urmă cu un an pentru lucrări de modernizare şi în care sunt internaţi copii şi adulţi din întreaga ţară, a fost redeschis, în urma unor donaţii de aproape 500.000 de euro.

Lucrările la Compartimentul de transplant de celule stem au început în urmă cu aproximativ un an şi au fost realizate în cadrul unui proiect derulat de o asociaţie. În total sponsorii au donat suma de 480.000 de euro necesari modernizării complete a etajului 1 în care se află Compartimentul de transplant de celule stem din cadrul Secţiei de Onco-Hematologie a Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Cu aceşti bani, holurile, dar şi cele şase saloane ale compartimentului au fost reabilitate. Totodată, a fost achiziţionat mobilier nou, televizoare, aparate medicale şi jucării, iar în fiecare salon sunt două sau trei paturi, cu grup sanitar propriu.

“Tot ce s-a realizat vizează securitatea bolnavului. Un bolnav cu o patologie severă, că e cancer sau altă boală, care e supus unui transplant de celule stem, nu mai prezintă sistem imunitar. De aceea, infecţiile, inclusiv cele nosocomiale, reprezintă un pericol absolut major în cazul acestor bolnavi care pot să dezvolte infecţii severe şi mortale. Este un teritoriu deosebit de fragil şi tocmai de aceea trebuie să existe anumite condiţii. Asociaţia <Dăruieşte Viaţă> a reuşit să rezolve această problemă. Acum există un control al aerului care intră în încăperi, avem aparate care curăţă şi purifică aerul. Asigurarea acestor condiţii reprezintă o modalitate sigură de îmbunătăţire a şanselor de supravieţuire”, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, medicul Margit Şerban, fost şef al Secţiei de Onco-Hematologie de la Spitalul de Copii din Timişoara, care a convins un ONG din Austria să ridice de la zero această secţie, în urmă cu peste 15 ani.

Carmen Uscatu, preşedintele Asociaţiei “Dăruieşte Viaţă”, a afirmat că lucrările la Spitalul de Copii din Timişoara continuă, tot din donaţii. Astfel, în aproximativ un an şi jumătate, dacă se vor strânge toate fondurile necesare, aproximativ un milion de euro, vor fi modernizate şi etajele doi, trei şi parterul Secţiei de Onco-Hematologie.

“Acest proiect, alături de cel finalizat recent la Spitalul Clinic de Copii Braşov, este un exemplu prin care demonstrăm că putem avea şi în România spitale publice la standard occidentale. Aici copiii bolnavi de cancer sunt acum trataţi aşa cum ar trebui, într-un spaţiu adecvat din toate punctele de vedere. Renovarea secţiei Spitalului din Timişoara a însemnat recompartimentarea etajului 1 într-un mod adaptat, care să permită păstrarea numărului de paturi per total, reducerea numărului de paturi din salon, precum şi includerea de grupuri sanitare. Acum ne ocupăm de renovarea şi reamenajarea întregii secţii de oncologie pediatrică care cuprinde etajele 2, 3 şi parterul”, a declarat Carmen Uscatu.

Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: