Acasă ECONOMIE Complexul Energetic Hunedoara ar putea disponibiliza circa 900 de angajați

Complexul Energetic Hunedoara ar putea disponibiliza circa 900 de angajați

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) ar putea disponibiliza în acest an circa 900 de angajați, potrivit unor informații neoficiale deținute de Sindicatul “Muntele”, reprezentativ în cadrul companiei.

Președintele organizației sindicale, Petre Nica, a salutat introducerea CEH pe lista societăților ai căror angajați vor putea beneficia de venituri de completare, în condițiile în care producția de energie electrică pe bază de cărbune cunoaște un trend descendent în piața de profil.

”Fie că ne place sau nu, CEH are nevoie de o restructurare dacă vrem să mai vorbim de producție de energie electrică și de cărbune în județ. Trebuie să acceptăm că mineritul și energia electrică produsă pe bază de cărbune cunosc un trend descendent, chiar dacă sunt necesare pentru România”, a declarat Petre Nica, citat de Agerpres.

Acesta a menționat că din informațiile neoficiale pe care le deține, din cadrul CEH ar urma să fie concediați colectiv circa 900 de angajați, după un program care ar prevedea ca termocentrala Mintia și termocentrala Paroșeni să rămână în funcțiune cu câte un grup energetic, fiecare.

Nica a precizat că nu vor fi efectuate disponibilizări în rândul minerilor care lucrează direct în producție, dar vor fi efectuate reduceri de personal TESA și alți angajați indirect productivi.

‘Știu că s-au făcut câteva scheme de organizare, dar până acum n-am avut o discuție oficială pe această temă cu administrația CEH’, a precizat liderul sindical.

Pe de altă parte acesta s-a arătat îngrijorat de situația economică a CEH și a estimat că în foarte scurt timp societatea ar putea intra, din nou, în insolvență.

De asemenea, Nica a menționat că Sindicatul ‘Muntele’ a cerut ca minerii să beneficieze timp de trei ani de veniturile de completare, dar acest lucru nu a fost acceptat de Guvern.

Executivul a adoptat miercuri o Ordonanță de Urgență prin care persoanele disponibilizate de la CEH vor putea beneficia de venituri de completare pe lângă ajutorul de șomaj, care însumate ajung la valoarea salariului individual mediu net al fostului angajat.

Venitul de completare se acordă lunar, în funcție de vechimea în muncă a fostului salariat.

În cadrul CEH lucrează circa 6.300 de angajați la termocentralele Mintia și Paroșeni, precum și la minele de cărbune Lonea, Livezeni, Lupeni și Vulcan din Valea Jiului.

CEH are datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanțelor Publice.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Joburi de pandemie: În ce domenii pot lucra tinerele necalificate de până în 25 de ani

Piața muncii este destul de fragilă în aceste momente în care multe firme nu știu ce se va întâmpla cu ele pe...

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: