Acasă STIRI HUNEDOARA Complicele lui Passaris, dat în urmărire după ce a fost eliberat din...

Complicele lui Passaris, dat în urmărire după ce a fost eliberat din puşcărie

popa paulApreciat ca fiind unul dintre cei mai periculoşi români, Paul Popa,  “mâna dreaptă” a grecului Konstantinos Passaris, a fost eliberat din Penitenciarul Aiud pentru bună purtare, după ce fusese condamnat la închisoare pentru uciderea unui bărbat din Deva.

După o lună de la eliberarea din Penitenciarul Aiud, Popa a fost dat din nou în urmărire, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile elene, la data de 20 decembrie 2012.

Potrivit unor surse judiciare, Paul Popa este căutat în legătură cu fapte comise împreună cu Konstantinos Passaris, pe care l-ar fi ajutat să evadeze dintr-o închisoare elenă.

Popa Paul este originar din judeţul Bacău şi este cunoscut şi sub numele de Mario Răducan. Mâna dreaptă a lui Konstantinos Passaris s-a aflat pe lista celor mai căutaţi români, după ce la data 16 ianuarie 2002 a împuşcat un bărbat din Deva, cu un pistol de calibru 9 milimetri. La două zile după acest incident, Paul Popa a fost dat în urmărire generală.

În rechizitoriul întocmit de anchetatori se arăta că, în ianuarie 2002, Gabriel Duţ, care la acea vreme avea 25 de ani, a fost împuşcat de Paul Popa în zona pieptului şi a rămas paralizat de la brâu în jos. Incidentul a avut loc după o ceartă între mai mulţi tineri, în faţa unui bar din Deva. Popa a fost condamnat la 12 ani de închisoare de Tribunalul Hunedoara, sub acuzaţiile de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, fiind obligat să plătească şi despăgubiri.

La începutul lunii mai 2008, Paul Popa a fost arestat la Viena, iar în luna decembrie a aceluiaşi an a fost adus în ţară. După câteva zile de la extrădarea din Austria, mâna dreaptă a lui Passaris a cerut rejudecarea dosarului de tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În acest caz, Tribunalul Hunedoara l-a condamnat, pe 14 septembrie 2010, la opt ani de închisoare, decizia rămând definitivă la 12 aprilie 2011, când instanţa supremă a respins recursul lui Paul Popa.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: