AcasăSTIRIComunicat Călin Matieș: Parlamentarii PNL și USR-PLUS au refuzat să asigure o...

Comunicat Călin Matieș: Parlamentarii PNL și USR-PLUS au refuzat să asigure o hrană decentă românilor care ajung în spitale (P)

[ad_1]

Săptămâna trecută, în cadrul comisiei pentru muncă, familie şi protecție socială din cadrul Senatului României am depus și susținut, împreună cu colegii mei parlamentari PSD, un amendament de bun simț, pornind de la realitățile de astăzi.

Am cerut, cu argumente, majorarea DE URGENȚĂ a normei de hrană pentru bolnavii din spitale, astfel încât toți românii care ajung să fie spitalizați să aibă asigurat dreptul la hrană adecvată, ca parte a dreptului constituțional la servicii medicale de calitate.

Îi întreb pe cei din PNL, USR și UDMR: 10 lei/ZI sunt de ajuns pentru un om sănătos?? Dar pentru unul bolnav?!

Astăzi este VITAL ca pacienții din spitale să primească o hrană decentă!! Pacienții COVID nu au dreptul la vizite și la mâncare de acasă! Cum se hrănesc? Ce mănâncă? Cum au putere să lupte cu boala? Cei din spitale sunt cu forme grave, asta ni se spune? Și cum avem grijă de ei, dacă nici mâncare nu le asigurăm la un nivel de minimă decență?

10 lei/zi! Atât plătește astăzi statul român pentru hrana unui pacient. Mai pe românește, asta înseamnă că pentru o masă, statul plătește doar 3 lei! Este de noaptea minții și culmea nesimțirii. Ce poate mânca un bolnav de 3 lei?!

Am depus un amendament și am solicitat în regim de urgență ca această sumă să fie majorată de la 10 lei/zi/pacient la 40 de lei/zi/pacient.

De ce această sumă? Pentru că de cealaltă parte, toți angajații la stat care merg în deplasări primesc diurnă în cuantumul sumei de 42 lei/zi (bază calcul 2,5×17 lei).

Oare cum gândesc cei din PNL, USR și UDMR?! Dacă pentru un bugetar sănătos plătești 42/zi/diurnă, pentru unul bolnav asigurat, care are nevoie de o alimentație cât mai bogată pentru a-l ajuta să treacă prin boală, plătești doar 10lei/zi?! Adică un bolnav mănâncă de doar 3 lei/masa?! Și te aștepți să aibă resursele necesare ca organismul să lupte cu boala? Că doar nu te duci în spital de plăcere sau într-un sejur…

După câteva ore în care le-am explicat în toate felurile bătaia de joc la adresa pacienților din spitale, reprezentanții PNL și USR din Ministerul de finanțe au avut aceeași frază repetată la nesfârșit, la fel de prost și negândit ca de fiecare dată: “ministerul nu susține!”. Dar românii vă mai susțin pe voi, criminalilor?!

Ceea ce fac astăzi ministrul sănătății și parlamentarii PNL, USR-PLUS, UDMR se poate înscrie într-o crimă la adresa dreptului pacientului din România la un tratament decent! I-aș ruga pe toți parlamentarii PNL, USR și UDMR să trăiască măcar o zi cu 10 lei! Poate așa le vine mintea la cap, deși este greu de crezut că se mai pot recupera la acest capitol …

Călin Gheorghe Matieș

Senator PSD Alba


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA – Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.



[ad_2]

Source link

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc