Acasă STIRI Comunicat de presă, deputat PSD de Alba, Radu-Marcel Tuhuț: Protejarea sănătății oamenilor...

Comunicat de presă, deputat PSD de Alba, Radu-Marcel Tuhuț: Protejarea sănătății oamenilor nu are timp de așteptare


”Criza sanitară este, într-adevăr, de aproape 1 an, o problemă globală, nu doar națională, însă în România, cu Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății, nu se face absolut nimic pentru combaterea ei. Doar prin acuzarea faptelor din trecut și cu promisiuni viitoare, prezentul nu poate fi mai bun! 

Dreapta politică ne spune să avem răbdare, deși au trecut aproape 2 luni de când Vlad Voiculescu a fost numit în fruntea acestui minister vital. Protejarea sănătății oamenilor nu are, însă, timp de așteptare. Viețile pacienților nu se măsoară în zile sau săptămâni, iar măsurile eficiente și clare pentru siguranța bolnavilor și îmbunătățirea sistemului de sănătate se iau încă din prima zi de mandat.

Dacă o persoană nu este suficient de bine pregătită pentru acest lucru, ea trebuie în mod obligatoriu să fie înlocuită, deoarece gestionarea crizei sanitare a devenit o problemă de siguranță națională.

Partidul Social Democrat a depus moțiunea simplă intitulată ”Incompetența și lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor”. În fruntea Ministerului Sănătății avem nevoie de cel mai bun specialist, nu de un om politic care s-a făcut remarcat prin criticile acide aduse predecesorilor săi și care, odată instalat în funcția pe care mult și-a dorit-o, nici măcar nu urmează sfaturilor date celor pe care asiduu i-a criticat.

După tragedia de la Institutul ”Matei Balș” din București, Vlad Voiculescu nu a realizat nimic din ceea ce chiar dânsul susținea că trebuie făcut urgent în astfel de cazuri și a procedat exact cum spunea că nu trebuie acționat în asemenea situații.

Vlad Voiculescu, PNL și USR-PLUS fac ceea ce știu mai bine, respectiv să arate cu degetul spre PSD, uitând că sunt de mai bine de 1 an și 2 luni la guvernare, iar românii așteaptă de la ei, acum, măsuri concrete pentru asigurarea asistenței medicale și pentru garantarea siguranței pacienților.

Oamenii au nevoie ca Ministerul Sănătății să ia măsuri concrete pentru prevenirea îmbolnăvirilor și să protejeze cadrele medicale. Cetățenii trebuie să cunoască cifrele reale referitoare la persoanele infectate cu SARS-CoV-2, să beneficieze de măști conforme și de mai multe centre unde se pot testa, rapid și gratuit (inclusiv la medicii de familie).

Este nevoie de îmbunătățirea supravegherii epidemiologice, de gestionarea corespunzătoare a riscurilor din secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, iar unitățile de învățământ trebuie să funcționeze în condiții sigure, cu proceduri clare de testare a elevilor și dascălilor.  Acestea, din păcate, nu s-au întâmplat.

Știm cu toții că succesul campaniilor de vaccinare reprezintă o condiție esențială pentru revenirea la o viață normală. Specialiștii arată că 70% din populația adultă trebuie să se vaccineze în jumătate de an. În România, majoritatea persoanelor care au dorit să se imunizeze în etapa a II-a fie nu au prins un loc, fie au fost programate mult prea târziu, iar apoi amânate fără justificări.

Acestea sunt doar o parte din motivele pentru care votăm moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Acesta nu poate invoca lipsa de cunoaștere a ministerului, deoarece l-a mai condus în perioada Guvernului Cioloș. România are nevoie de un ministru al Sănătății care să soluționeze necesitățile prezentului, nu de unul care doar să acuze trecutul și să promită viitorul. România are nevoie de siguranță și stabilitate în sistemul medical”, a declarat într-un comunicat de presă, președintele interimar al PSD Alba, deputatul Radu-Marcel Tuhuț

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Angajări la STAT. POSTURILE vacante în instituții publice din județul Alba, în luna martie. Condiții și calendar

În această perioadă, în județul Alba sunt vacante mai multe posturi în instituții publice. Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele...

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a ar putea merge la școală și în scenariul roșu. Propunerea ministrului Educației

Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul...

Zilele Babei Dochia, din 1 MARTIE. Cum îți alegi baba și cum afli cum va fi anul pentru tine. Superstiții și tradiții

Ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, cea cu numărul 78,  se va desfăşura în noaptea de duminică spre luni și va...

Vaccinare anti-COVID: De astăzi s-a reluat programarea pentru imunizare cu serul Pfizer-BioNTech. Persoanele care se pot înscrie

Ediţia de anul acesta a Globurilor de Aur, cea cu numărul 78,  se va desfăşura în noaptea de duminică spre luni și va...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: