Acasă SOCIAL Concediul din Grecia ar putea fi făcut cu trenul; mașinile personale vor...

Concediul din Grecia ar putea fi făcut cu trenul; mașinile personale vor fi transportate și ele

Concediul de la vară ar putea să fie pentru mulți români mai puțin obositor, călătoria până la Salonic urmând să fie făcută cu trenul. Tot cu trenul vor fi trasportate și mașinile, astfel că la destinație veți fi odihniți și veți avea și mașina personală pentru explorat peisajele de pe malul Mării Adriatice.

Directorul CFR Călători, Iosif Szentes, a declarat că ia în calcul posibilitatea transportului autoturismelor cu vagoane speciale atașate la trenurile internaționale, iar un prim test în acest sens ar putea fi realizat în iunie, în cazul trenului spre Salonic.

Am putea să ne pregătim pentru un astfel de test-pilot pentru sezonul care începe la 1 iunie, spre Salonic. Bineînțeles că, până atunci, cele două vagoane (pentru transportul autoturismelor — n. r.) pe care le avem în dotare ar trebui să fie revizuite, să fie supuse unor reparații mai ample și, în același timp, să facem un studiu de marketing și, respectiv o promovare pentru acest tip de serviciu oferit în plus, astfel încât oamenii să capete o obișnuință, după modele europene, a declarat Iosif Szentes într-un interviu pentru Agerpres.

De asemenea, șeful CFR Călători are în vedere modernizarea unui număr mai mare de vagoane pentru transportul de biciclete și schiuri.

În ultima săptămână din decembrie 2016 am finalizat un proiect pilot pentru amenajarea unui vagon bar-bistro, fără să își piardă utilitatea de bar-bistro, cu 20 de locuri speciale pentru transportul bicicletelor. Acest lucru a fost primit cu entuziasm de grupurile și asociațiile de bicicliști. Chiar am făcut un drum de probă până la Brașov și, ca efect, a apărut chiar o comandă pentru a efectua un sejur cu acest vagon până la Brașov și înapoi, de Revelion, tot de la un grup de bicicliști, iar acest lucru consider că e de viitor, a mai spus Szentes.

CFR Călători a încheiat anul trecut cu un profit de aproape 33 de milioane de lei și cu venituri proprii de 1,12 miliarde de lei, în creștere cu 7%. De asemenea, și-a redus arieratele la 130 de milioane de lei, peste nivelul programat, de 178 milioane de lei, și a reparat de patru ori mai mult la materialul rulant motor decât în anii precedenți.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Top 3 idei de a folosi culoarea albastră în iluminatul exterior al casei

Iluminatul exterior al casei tale îi poate schimba complet aspectul, în funcție de ce corpuri de iluminat alegi și de cromatica pe...

Cum să ai o casă confortabilă în timpul iernii. Ponturi pentru un sezon rece fără griji!

Sezonul rece este cel mai dificil pentru locuințe, de multe ori existând probleme cu încălzirea, umezeala, apa caldă sau chiar cu teribilul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: