Acasă STIRI BIHOR Concert de excepție pe scena Filarmonicii de Stat Oradea

Concert de excepție pe scena Filarmonicii de Stat Oradea

Bucharest Festival Orchestra şi dirijorul Cristian Lupeş au susţinut luni seară, la Filarmonica de Stat Oradea, concertul extraordinar din cadrul Turneului naţional 100 x Enescu.

Cei opt instrumentişti şi dirijorul-director artistic au încântat publicul orădean cu muzica lui Enescu şi a doi dintre compozitorii care au ilustrat magistral, prin opera lor, importanţa Premiului Naţional de Compoziţie “George Enescu”, creat de el pentru a stimula compozitorii români.

“Mi-a plăcut iniţiativa lui prin care a creat o sută de ani de generaţii de compozitori. A creat nişte nume care, la rândul lor, au fost profesorii unor profesori şi ajungem până azi să-l cântăm în concertul de astăzi pe Dănceanu, unul dintre cei care au beneficiat de această idee. Acesta e motivul pentru care alergăm prin ţară să cântăm pentru Centenarul ce va să vie”, a spus dirijorul, în sala filarmonicii orădene, amintind că aceasta se numeşte Enescu-Bartok.

Melomanii orădeni au ascultat “Dansurile româneşti” ale lui Béla Bartók, “5 of Millenium” a lui Liviu Dănceanu – ‘o condensare a unui întreg mileniu de muzică, în doar 5 minute’ şi “dramaturgia muzicală” Octuorul de Enescu.

Oaspeţii au fost răsplătiţi cu aplauze puternice, fiind rechemaţi din culise.

Turneul naţional 100 x Enescu reface celebrele turnee iniţiate şi susţinute de marele compozitor pentru a stimula creaţia muzicală românească.

Turneul are loc, în perioada 31 august – 8 noiembrie, în şapte oraşe din ţară şi în Bucureşti. După Tescani, a ajuns la Satu Mare, Oradea, urmând Cluj-Napoca (25 septembrie), Oneşti (28 septembrie), Craiova, Sibiu şi, în încheiere, Bucureşti.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: