Acasă STIRI BIHOR Concert de excepție pe scena Filarmonicii de Stat Oradea

Concert de excepție pe scena Filarmonicii de Stat Oradea

Bucharest Festival Orchestra şi dirijorul Cristian Lupeş au susţinut luni seară, la Filarmonica de Stat Oradea, concertul extraordinar din cadrul Turneului naţional 100 x Enescu.

Cei opt instrumentişti şi dirijorul-director artistic au încântat publicul orădean cu muzica lui Enescu şi a doi dintre compozitorii care au ilustrat magistral, prin opera lor, importanţa Premiului Naţional de Compoziţie “George Enescu”, creat de el pentru a stimula compozitorii români.

“Mi-a plăcut iniţiativa lui prin care a creat o sută de ani de generaţii de compozitori. A creat nişte nume care, la rândul lor, au fost profesorii unor profesori şi ajungem până azi să-l cântăm în concertul de astăzi pe Dănceanu, unul dintre cei care au beneficiat de această idee. Acesta e motivul pentru care alergăm prin ţară să cântăm pentru Centenarul ce va să vie”, a spus dirijorul, în sala filarmonicii orădene, amintind că aceasta se numeşte Enescu-Bartok.

Melomanii orădeni au ascultat “Dansurile româneşti” ale lui Béla Bartók, “5 of Millenium” a lui Liviu Dănceanu – ‘o condensare a unui întreg mileniu de muzică, în doar 5 minute’ şi “dramaturgia muzicală” Octuorul de Enescu.

Oaspeţii au fost răsplătiţi cu aplauze puternice, fiind rechemaţi din culise.

Turneul naţional 100 x Enescu reface celebrele turnee iniţiate şi susţinute de marele compozitor pentru a stimula creaţia muzicală românească.

Turneul are loc, în perioada 31 august – 8 noiembrie, în şapte oraşe din ţară şi în Bucureşti. După Tescani, a ajuns la Satu Mare, Oradea, urmând Cluj-Napoca (25 septembrie), Oneşti (28 septembrie), Craiova, Sibiu şi, în încheiere, Bucureşti.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum transformi bucătăria bunicii într-un spațiu modern, fără să renunți la farmecul copilăriei

Copilăria înseamnă pentru mulți perioada petrecută în casa bunicilor. O mulțime de sentimente frumoase îi copleșesc, așa că nu e de mirare...

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: