Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA Concurs inedit de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

Concurs inedit de Ziua Internațională a Cărții pentru Copii

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva continuă acţiunile de promovare a culturii pe toate palierele sociale şi de vârstă, organizând cu prilejul Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii, 2 aprilie, cea de-a VIII-a ediție a îndrăgitului concurs pentru elevii din ciclul primar intitulat „Dacă aş fi scriitor…”.

Concursul constă în mai multe etape: cu câteva luni înainte, elevilor din ciclul primar li se comunică titlurile unor povești din literatura română și universală, cunoscute și îndrăgite, pe care copiii sunt invitați să le recitească și, pe baza lor, să scrie propria lor poveste, să-și pună fantezia la încercare și să re-scrie povestea pe care au ales-o din cele recomandate. În felul acesta, aflați în ipostaza de scriitor, copiii refac povestirea, regândesc întâmplările și conduc firul acțiunii fiecărei povești după cum le dictează talentul și imaginația. Ceea ce rezultă este o nouă variantă a poveștii. Juriul, format din bibliotecari, citeşte toate aceste creaţii ale copiilor şi le premiază.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: clasele I-II și clasele III-IV. Se vor acorda trei premii și două mențiuni pentru fiecare secțiune.

Anul acesta, au fost selectate opt povești și basme: Aladin, Cenușăreasa, Crăiasa Zăpezii, Făt-Frumos din lacrimă, Ileana Cosânzeana, Muzicanții din Bremen, Povestea porcului și Soldățelul de plumb.

Criteriile pe care se bazează decizia juriului sunt legate de originalitate, imaginaţie, creativitate, fără a neglija aspectele legate de corecta folosire a limbii române. De asemenea, se urmăreşte exprimarea cursivă, coerentă, cu folosirea unor figuri de stil adecvate şi cu păstrarea elementelor specifice basmului.

De opt ani încoace, a intrat în tradiția Bibliotecii Județene să organizeze acest atractiv concurs pentru elevii din clasele I-IV, o incitantă competiție ce are ca scop principal formarea deprinderii de a citi, dezvoltarea imaginației, stimularea creativității și cultivarea talentului literar, a spus pentru stiridinvest.ro Ioan Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţeană „Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva.

Cu același prilej, va fi organizat și concursul „Dacă aş fi ilustrator…” care se adresează tot micilor cititori din ciclul primar şi constă în realizarea  unei coperţi de carte cu titlul uneia dintre poveştile menţionate mai sus. Lucrările prezentate trebuie să conţină o ilustraţie reprezentativă pentru povestea aleasă şi elementele de identificare a unei cărţi. Este o modalitate în plus de a atrage copiii spre lectură şi a le dezvolta imaginaţia artistică, a mai precizat directorul Sebastian Bara.

Decernarea premiilor va avea loc în ziua de 2 aprilie 2013 în incinta Deva Mall, etajul 3, Salle d’Or, ora 1000. Festivitatea de premiere se va încheia, ca de obicei, cu o frumoasă paradă a costumelor reprezentând personaje din poveştile aflate în concurs şi se vor acorda diplome.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

3 moduri inedite prin care îți poți reduce stresul prin cumpărături inteligente

Probabil știi deja că atunci când ești stresată preferi să faci o sesiune de cumpărături fie, online, fie vizitând magazinele unui centru...

Este grădina ta pregătită pentru temperaturi scăzute? Iată 4 lucruri pe care să le faci iarna

Din momentul în care iarna își intră în drepturi și temperaturile foarte scăzute sunt prezente din ce în ce mai des, grădina...

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: