AcasăSTIRIHUNEDOARAConcurs pentru numele primului pui de zimbru născut în sălbăticie

Concurs pentru numele primului pui de zimbru născut în sălbăticie

Primul pui de zimbru care s-a născut în România în stare de sălbăticie va avea un nume ce va fi ales de iubitori de animale din țară în cadrul unui concurs care va fi organizat în acest scop pe o rețea de socializare, începând de săptămâna viitoare.

Concursul pentru numele puiului de zimbru va începe de săptămâna viitoare pe paginile de facebook ale Rewilding România și WWF România, până atunci urmând să se cunoască și pentru ce gen va trebui ales numele puiului de zimbru.

[pull_quote_center]Este vorba despre primul animal care a fost fătat în stare de sălbăticie în zona Armeniș, din județul Caraș-Severin. Știam că va urma acest lucru pentru că Romanița, o femelă pe care am adus-o de la rezervația de zimbri din Hațeg, a dat naștere unui vițel, în urmă cu câteva zile. Noul membru al familiei de zimbri de la Armeniș este vioi, sănătos, aleargă din fața noastră, ceea ce este un lucru bun pentru că vorbim acum de un animal sălbatic’, a declarat ofițerul de proiect din cadrul WWF România, Alexandru Bulacu.[/pull_quote_center]

El a explicat că, deocamdată, nu se cunoaște sexul puiului de zimbru, pentru că mama sa îl protejează și nu lasă pe nimeni să se apropie de locul în care se află. ‘Ne-a și ‘avertizat’, prin sunete specifice, că suntem deja prea aproape, după care Romanița a plecat mai departe de noi, împreună cu vițelul. Sper ca în cadrul unui concurs să stabilim un nume frumos pentru acest nou venit pe lume. Deocamdată nu știm dacă e băiat sau fetiță pentru că nu am reușit să ne apropiem foarte mult de ei, să ne putem da seama’, a explicat Alexandru Bulacu.

În prezent, în zona de resălbăticire Măgura Zimbrilor Armeniș trăiesc 18 zimbri, între care și puiul de câteva zile. Zimbrii au fost aduși la Armeniș din mai multe rezervații europene, în cadrul unui proiect mai amplu de repopulare cu acest animal a Carpaților Meridionali. Proiectul este derulat de WWF-Romania și Rewilding Europe, în zona de resălbăticire Armeniș, din Munții Țarcu.

Conform datelor organizațiilor de mediu, în lume trăiesc aproximativ 5.000 de zimbri, dar numai 3.400 de exemplare sunt în cirezi libere sau în regim de semi-libertate. Zimbrul este cel mai mare animal sălbatic din Europa, greutatea unui mascul putând să ajungă până la 920 de kilograme, iar a unei femele până la 600 de kilograme. Un zimbru poate atinge o înălțime de doi metri și trăiește circa 28 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc