Acasă ADMINISTRATIE Conducerea Consiliului Județean Hunedoara, decapitată. Președintele și unul dintre vicepreședinți - reținuți...

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara, decapitată. Președintele și unul dintre vicepreședinți – reținuți de DNA

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț dar și vicepreședintele Tiberiu Balint au fost reținuți pentru 24 de ore  de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au declarat surse judiciare.

Procurorii DNA din Alba au audiat miercuri mai multe persoane în dosarul în care au fost efectuate în urmă cu o lună percheziții la Consiliul Județean Hunedoara. Pe 7 noiembrie, procurorii DNA au descins la Consiliul Județean Hunedoara, dar și la domiciliul lui Moloț, într-un caz de corupție.

Procurorii DNA Alba au extins urmărirea penală pe numele președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț, pentru săvârșirea unor fapte de corupție în legătură cu acordarea unor contracte din bani publici.

Surse judiciare au declarat că Mircea Moloț este urmărit penal pentru trafic de influență în formă continuată, luare de mită, infracțiunea de fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite; spălare de bani în forma instigării, deținerea fără drept a unui document ce conține informații secrete de stat.

Dosarul îl vizează și pe vicepreședintele CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, care are calitatea de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani în forma instigării.

Potrivit surselor citate, la sfârșitul anului 2011, în calitate de președinte al CJ Hunedoara, Mircea Moloț și-a traficat influența reală pe care o avea asupra lui Victor Arion — director general al SC Apaprod SA Deva, societate al cărui acționar majoritar este CJ Hunedoara (76,72%) alături de consiliile locale din județ, în scopul avantajării SC Viva Construct SRL Deva, în cadrul procedurii de atribuire a contractului “Măsuri temporare pentru tratarea apei uzate în Deva și Hunedoara prin aerarea artificială a apei uzate deversate în râurile Mureș și Cerna prin canalele deversate de la stațiile de epurare a apei uzate” și a permis demararea lucrărilor înaintea finalizării procedurii de achiziție.

În schimbul sprijinului oferit, Victor Axinte, administrator și acționar al SC Viva Construct SRL, a cedat execuția unei părți din lucrările pe acest contract către SC Vivanty Industries SRL Șoimuș, societate controlată direct în calitate de asociat și administrator de către Roberto Patrik Venter — ginerele lui Moloț.

De asemenea, Mircea Moloț și-a traficat influența reală pe care o avea asupra lui Victor Arion, pentru ca, în schimbul unui alt contract, societatea acestuia să asfalteze o stradă din satul Mărtinești, unde Moloț deține un imobil.

Sursele judiciare au mai declarat că în perioada 2010-2014 Mircea Moloț a creat și pus în funcțiune un circuit financiar prin care fondurile publice legal aprobate pe proiecte au ajuns în conturile unor societăți care nu îndeplineau criteriile de calificare privind capacitatea tehnică și/sau profesională, economico-financiară, precum și experiența similară, dar erau controlate de către persoane din cercul său relațional, respectiv ginerele Roberto Venter și alte persoane interpuse devenite formal reprezentanți ai acestor societăți.

De asemenea, la data de 19 octombrie 2014, Mircea Moloț s-a folosit de autoritatea sa de președinte al CJ Hunedoara și de funcția de conducere într-un partid pentru direcționarea unor fonduri guvernamentale către bugetul comunei Turdaș, județul Hunedoara, în tranșe, contrar dispozițiilor legale, suma finală fiind condiționată de modul în care alegătorii din comuna respectivă își vor exprima opțiunea de vot.

La perchezițiile din 7 noiembrie, procurorii DNA au găsit în biroul lui Mircea Moloț din cadrul CJ Hunedoara un document clasificat secret de stat nivel “secret”, document interzis la deținere de către persoane neautorizate.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Dorești să excelezi în gaming online? Iată de ce ai nevoie!

Foarte mulți tineri s-au apucat să joace cele mai râvnite jocuri online, fiindcă dacă se ajunge la un anumit nivel, se pot...

Ești însărcinată? Iată cele mai bune decizii pe care le poți lua înainte de venirea copilului pe lume

Fiecare femeie care urmează să devină mămică își dorește să facă totul astfel încât venirea pe lume a copilului să se desfășoare...

Cum înveți să cânți prima ta piesă la o chitară acustică, în mai puțin de o lună

Ți-ai dori să înveți să cânți măcar o melodie ușoară la chitara acustică, suficient cât să-ți impresionezi partenerul/a sau să faci atmosferă...

Te-ai gândit vreodată cât ai pierdut din cauza prejudecăților?

Cu toții ne naștem fericiți, optimiști și acceptând tot ceea ce există în jurul nostru: oameni, insecte, animale, tablouri, culori, flori. Le...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: