AcasăSTIRIConferință internațională la Timișoara pe tema provocărilor la adresa securităţii şi stabilităţii...

Conferință internațională la Timișoara pe tema provocărilor la adresa securităţii şi stabilităţii Balcanilor

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), în parteneriat cu asociaţia New Strategy Center organizează, în data de 9 octombrie, cea de-a doua ediţie a Conferinţei internaţionale intitulate „Security Challenges in the Balkans”, eveniment care va aduce la Timişoara invitaţi cu o vastă experienţă profesională, pentru a dezbate provocările clasice şi emergente de securitate din regiunea Balcanilor.

„Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la provocările la adresa securităţii şi stabilităţii Balcanilor, care pot afecta şi securitatea Europei în ansamblu, la strategia Uniunii Europene pentru regiunea Balcanilor, din perspectiva Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE deţinută de Austria şi apoi de România. Provocările clasice şi emergente de securitate vor fi analizate în cadrul a două sesiuni distincte, la fel şi ameninţările din spaţiul cibernetic”, a preciza UVT, într-un comunicat de presă.

Evenimentul va avea cinci sesiuni deschise ce vor acoperi temele de interes pentru securitatea României şi a zonei învecinate şi va beneficia de prezenţa miniştrilor de externe din România, Serbia şi Macedonia, a ministrului Apărării Naţionale din România, precum şi de expertiza unui număr considerabil de invitaţi, membri ai corpului diplomatic şi reprezentanţi ai mediului academic şi de specialitate din România, Austria, Croaţia, Turcia, SUA, Israel, din partea NATO şi ONU.

„Evoluţia evenimentelor din ultimii ani demonstrează că regiunea Balcanilor rămâne un spaţiu deosebit de important pentru securitatea europeană, provocările cu care se confruntă zona intensificându-se în ultimii ani. Universitatea de Vest din Timişoara şi New Strategy Center au decis, începând de anul trecut, să organizeze o asemenea dezbatere la Timişoara, pentru a sublinia în primul rând legăturile istorice ale capitalei Banatului şi pentru a evidenţia faptul că Balcanii reprezintă o zonă vitală pentru securitatea României”, conchid reprezentanţii UVT în comunicatul citat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc