AcasăSĂNĂTATEA TACongresul Național de Coloproctologie aduce la Timișoara personalități marcante din domeniu

Congresul Național de Coloproctologie aduce la Timișoara personalități marcante din domeniu

Cancerul colorectal-între mit și realitate și Bolile inflamatorii colorectale reprezintă cele doua teme de actualitate ale Congresului Național de Coloproctologie (CNCP) care va avea loc în perioada 23 – 26 martie, la Timișoara, la Hotel Continental. Timp de 4 zile, personalități marcante ale coloproctologiei naționale și internaționale vor susține peste 100 de prezentări sub formă de cursuri, conferințe și mese rotunde. Cei peste 330 de participanți prezenți la eveniment vor avea oportunitatea să creeze un dialog științific interactiv, centrat pe performanță, progres și conturarea de noi standarde în domeniul coloproctologiei.

În contextul în care cancerul colorectal este al doilea tip de cancer ca incidență și mortalitate în România, prezența la Congres a unor personalități de prim rang, din țară și din străinătate, înlesnește, indubitabil, elaborarea strategiilor viitoare în acest domeniu, dezvoltarea de protocoale terapeutice, crearea unor structuri de cercetare competitive, dar și creșterea calității actului medical pentru pacienți.

Cu scopul declarat de a aduce informația la zi în ceea ce privește complexitatea patologiei colorectale – care sunt progresele, direcțiile de dezvoltare și strategiile terapeutice, Congresul Național de Coloproctologie este un prilej pentru specialiștii români să intre în contact nemijlocit cu experți din întreaga lume, promotori de noi tehnici chirurgicale și metode de tratament. Vor fi prezenți profesori din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Turcia, Bulgaria, Serbia și Ungaria.

Unul dintre elementele definitorii pentru Congresul Național de Coloproctologie este componenta educațională, manifestarea științifică fiind deschisă de două cursuri practice adresate chirurgilor tineri, aflați în plin proces de formare. Acestea se vor desfășura la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Branzeu” și la Centrul de Laparoscopie și Chirurgie experimentală „Pius Branzeu”. O mențiune specială se îndreaptă către cursul de chirurgie colorectală minim-invazivă, în cadrul căreia va avea loc o transmisiune live a unei operații de rezecții de rect, realizată laparoscopic de Prof. dr. Roberto Bergamaschi.

Manifestarea este prezidată de Prof. dr. Marcel Tanțău, Președintele Societății Române de Coloproctologie, și de Prof. dr. Fulger Lazar, Președintele Fondator al Societății Române de Coloproctologie și Președintele Comitetului Local de Organizare al CNCP 2016.  Printre invitații străini cei mai importanți se află prof. dr. Roberto Bergamaschi, șeful Diviziei de Chirurgie Colorectală din cadrul Universității Stony Brook din New York. El este expert în chirurgia colorectală minim invazivă – laparoscopică și robotică. Acesta este recunoscut pe plan mondial în chirurgia laparoscopică a bolilor de colon și rect, având peste 300 de lucrări publicate. Va fi prezent și prof. dr. Zoran Krivokapic, fost președinte al Societății Europene de Coloproctologie, este șeful Clinicii de Chirurgie Colorectală a Spitalului Universitar din Belgrad, unde realizează între 500 și 600 de operații de colon și rect pe an. Prof. dr. Krivokapic a primit medalia “Dr. Vladan Djordjevic” pentru cel mai bun chirurg în anul 2012, iar în anul 2014 premiul “Kapetan Misha Anastasijevic” pentru rezultate excepționale în domeniul științelor medicale, acordat de oficialitățile Republicii Serbia.

Congresul Național de Coloproctologie 2016 este creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 24 de credite EMC (Educație Medicală Continuă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc