AcasăAGRICULTURA & AGRIBUSINESSConstantin: Căutăm soluţii pentru sustenabilitatea fondului forestier

Constantin: Căutăm soluţii pentru sustenabilitatea fondului forestier

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat astăzi în urma unei întâlniri de lucru privind modalitățile de susținere și finanțare a pădurilor din România că se caută soluţii pentru a asigura susținerea unui management superior și sustenabil al fondului forestier.

Întâlnirea de lucru a avut loc la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) şi au participat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, secretarul de stat, George Țurțoi și reprezentanții Asociației Proprietarilor de Păduri din România, precum și ai World Wide Fund — WWF. Discuţia s-a axta pe identificarea soluţiilor pentru finanțarea în viitorul PNDR a măsurilor de mediu pentru susținerea fondului forestier. O primă acţiune concretă este aceea că săptămâna viitoare  se va crea un grup de lucru tehnic care va defini măsurile cele mai oportune pentru susținerea financiară a pădurilor în cadrul PNDR 2014 — 2020.

[pull_quote_center]Suntem deschiși dialogului și cred că reacția noastră rapidă la solicitările celor din domeniu este o dovadă că înțelegem importanța pe care o au pădurile. Am fi dorit ca aceste propuneri să fi venit mult mai devreme, atunci când am avut procesul de consultare, dar sunt convins că vom găsi soluții pentru a asigura susținerea unui management superior și sustenabil al fondului forestier, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.[/pull_quote_center]

În prima variantă a Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 transmisă Comisiei Europene, sectorul forestier beneficiază de o alocare de peste 105 milioane de euro în cadrul măsurii de Investiții în dezvoltarea zonelor forestiere și ameliorarea viabilității pădurilor. Prin această măsură se pot finanța acțiunile de împădurire, atât a terenurilor agricole, cât și a celor neagricole, dar și crearea de perdele forestiere de protecție. Prin măsura de finanțare a infrastructurii forestiere de acces (drumuri și lucrări conexe) vor fi alocate 200 de milioane de euro, ceea ce va permite realizarea unui management mult mai bun al suprafețelor de păduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc