Acasă ADMINISTRATIE Construcția noului complex sportiv din Oradea poate începe. Instanța a dat câștig...

Construcția noului complex sportiv din Oradea poate începe. Instanța a dat câștig de cauză municipalității în litigiul care bloca proiectul

[ad_1]

Toate cererile de suspendare a executării hotărârilor Consiliului Local privind terenurile pe care urmează să se construiască noul complex sportiv al municipiului au fost respinse de instanțe, astfel că proiectul ce cuprinde şi un stadion cu o capacitate de peste 16.000 de locuri are cale liberă, a transmis marți Primăria Oradea.

Municipalitatea a anunțat încă din vara anului trecut intenția de a construi un complex sportiv, care va cuprinde şi un nou stadion, pe amplasamentul situat între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Grădina Zoologică.

Pentru realizarea acestui obiectiv a fost aprobată în luna martie a anului trecut o hotărâre a Consiliului Local (CL) Oradea, prin care s-a declarat interesul public pentru realizarea arenei sportive, întocmirea documentațiilor de urbanism/proiectare necesare realizării acestui obiectiv, dar și realizarea demersurilor pentru preluarea terenului necesar proiectului în proprietatea publică a municipiului Oradea.

Consiliul Local a aprobat atunci și declanşarea procedurii de expropriere a imobilelor, proprietate privată, reprezentând terenuri, în suprafață totală de 20.000 de metri pătrați, afectate de coridorul lucrării de utilitate publică de interes local „Construcții cu caracter educativ și sportiv și infrastructura aferentă acestora – Construire complex sportiv, str. Făgărașului nr. 2″ din municipiul Oradea, județul Bihor – etapa I.

Într-o primă fază, unul dintre creditorii Selinei a atacat în instanţă hotărârea prin care se declara caracterul de interesul public al construcţiei arenei sportive pe acest amplasament, însă instanța a respins cererea acestuia.

Totodată, firma Selina a atacat în instanță și hotărârea prin care s-a aprobat trecerea din domeniul public al județului Bihor în cel al municipiului Oradea a cotei părți de 58.716 metri pătrați, din terenul situat în zona străzii Armatei Române nr. 1/A. Tribunalul Bihor a respins însă cererea de suspendare a hotărârilor CL Oradea. Împotriva acestei sentințe, Selina, societate în reorganizare, a declarat recurs, Curtea de apel respingând definitiv recursul ca nefondat.

Printr-o hotărâre a CL Oradea din octombrie anul trecut s-au aprobat indicatorii tehnico-economici la faza SF, respectiv a coridorului de expropriere privind complexul sportiv.

Totodată, firma Selina a contestat în instanță hotărârea CL Oradea prin care s-a aprobat exproprierea suprafeței de 20.000 de metri pătrați, cerând suspendarea acestei hotărâri și câștigând procesul în primă instanță. Însă, la finalul lunii trecute, Curtea de Apel a dat câștig de cauză Primăriei Oradea.

Proiectul noului complex sportiv va fi realizat

„Astfel, prin Decizia nr. 169/2021, pronunțată în data de 26.02.2021, Curtea de Apel a admis recursul Primăriei Oradea, a casat în parte hotărârea și rejudecând fondul, a respins ca nefondată cererea de suspendare formulată de firma S.C. Selina S.R.L. – în reorganizare, hotărârea instanței fiind definitivă. În concluzie, cererile de suspendare a executării hotărârilor de Consiliu Local au fost respinse de instanțe, astfel că HCL nr. 538/2020, HCL nr. 179/2020, HCL 829/2020 și HCL nr. 774/2020 nu sunt suspendate. Aceste Hotărâri de Consiliu Local produc efecte. Astfel, după finalizarea documentațiilor de intrare a terenurilor în proprietatea Municipiului Oradea, Primăria Oradea va înainta studiul de fezabilitate a complexului sportiv cu terenul liber de sarcini către Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării, în scopul finanțării proiectului de realizare a complexului sportiv pe amplasamentul situat între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Grădina Zoologică”, a declarat primarul Oradiei, Florin Birta.

Potrivit municipalității, pe lângă arena sportivă care va fi obiectivul prioritar pentru această investiție, se va amenaja și zona de parc și terenuri de sport multifuncționale în aer liber, reabilitarea actualului stadion al L.P.S. Bihorul, precum și extinderea lui cu piste pentru atletism și construirea unui bazin de sport didactic. Toate aceste obiective se vor constitui într-un pol multisportiv, care va avea în același timp, pe lângă rolul sau principal, și un rol social și comercial, contribuind astfel la creșterea calității spațiului public.

În cadrul complexului se va construi un stadion, un hotel şi o parcare subterană cu 150 de locuri, fiind realizate totodată amenajări exterioare, inclusiv accesul în zona de subsol.

Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale. Stadionul va fi realizat cu toate cerințele pentru omologare ca Stadion UEFA Categoria IV și va dispune de spații pentru sportivi și oficiali, spații administrative și spațiile tehnice aferente, restaurant, facilități VIP, facilități presă, facilități public. Terenul de joacă va fi realizat cu gazon hibrid, iar suprafața dintre terenul de joc și gradene se va realiza cu un sistem rutier cu dale vibropresate pentru trafic greu, acoperite cu gazon artificial.

De asemenea, conform proiectelor municipalității, acest complex va permite desfășurarea de competiții sportive, concerte, festivaluri și alte tipuri de manifestări cu public numeros și va avea rolul unui catalizator în dezvoltarea orașului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum poți arăta fabulos toamna. 3 trucuri pe care le folosesc specialiștii pentru ținute senzaționale

Toamna a venit, iar temperaturile de vară au fost înlocuite cu unele mult mai scăzute, puloverele, jachetele sau pardesiile făcându-și loc rapid...

Vrei să-ți pregătești mașina pentru iarnă? Iată 6 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci înainte de prima ninsoare

Să petreci timp asigurându-te că mașina ta este pregătită pentru iarnă nu numai că te poate ajuta să previi o avarie sau...

Vrei să îți menții angajații fericiți și motivați? Află cum să organizezi un teambuilding de succes!

Dacă și tu ești antreprenor, atunci probabil că știi deja cât de importantă este echipa pe care ți-o formezi și care va...

Ce ingrediente sa incluzi in rutina de ingrijire a pielii pentru rezultate uimitoare

Ingrijirea pielii este importanta atat pentru a avea un ten care sa arate impecabil, cat si pentru a-i pastra sanatatea. In ultimii...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: