Acasă SĂNĂTATEA TA Consumul de cafea reduce riscul de scleroză în plăci

Consumul de cafea reduce riscul de scleroză în plăci

Câteva cești de cafea pe zi ar reduce riscul de scleroză în plăci, arată o analiză de studii desfășurată în Suedia și Statele Unite și publicată pe site-ul Academiei americane de neurologie.

[quote_box_center]Consumul de cafeină a fost deja asociat cu o reducere a riscului de apariție a bolilor Parkinson și Alzheimer, iar studiul nostru pune în evidență și potențiale efecte protectoare împotriva sclerozei în plăci’, afirmă dr Ellen Mowry, neurolog la Facultatea de Medicină a Universității Johns Hopkins din Baltimore (nord-estul Statelor Unite), principalul autor al analizei.[/quote_box_center]

Astfel se ‘întărește ideea că această substanță ar putea avea efecte benefice asupra creierului’, adaugă ea, citată de AFP.

Rezultatele vor fi prezentate la conferința anuală a Academiei americane de neurologie, care se va desfășura la Washington între 18 și 25 aprilie.

Cercetătorii au analizat un studiu suedez desfășurat pe 1.629 de persoane suferind de scleroză în plăci și alte 2.807 sănătoase, alături de datele unei cercetări efectuate în Statele Unite pe 1.159 de persoane cu aceeași boală și 1.172 aflate într-o stare bună de sănătate.

Studiile s-au ocupat de obiceiurile privind consumul de cafea în rândul bolnavilor de scleroză în plăci înainte de apariția simptomelor cu unu-cinci ani în Statele Unite și până la zece ani în Suedia. Cercetătorii au comparat datele cu consumul de cafeină al grupurilor de persoane sănătoase în perioade similare. Au fost luați în considerare și alți factori, cum ar fi vârsta, sexul, indicele de masă corporală și obiceiul de a sta la soare.

În grupul de persoane suedeze care nu beau cafea s-a observat un risc de o dată și jumătate mai mare de apariție a sclerozei în plăci decât la cei care consumau cel puțin șase cești de cafea pe zi. Și în grupul american s-a constatat aceeași creștere a riscului bolii, dar comparată cu un consum de cel puțin patru cești de cafea înainte de apariția simptomelor bolii.

Scleroza în plăci sau scleroza multiplă este o boală în care nervii sistemului nervos central — ai creierului și măduvei spinării — nu mai funcționează normal, îmbolnăvindu-se treptat. Astfel văzul, mersul, scrisul și memoria încep să își piardă din calitate.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să alegi cadouri practice, dar în același timp speciale pentru bărbați?

Cu siguranță, ai fost cel puțin o dată în impas în alegerea unui cadou potrivit pentru un bărbat. Și pe bună dreptate,...

Trei elemente care nu trebuie să lipsească atunci când îți amenajezi noua ta baie

Noul tău apartament reprezintă una dintre bucuriile vieții și cu siguranță că vrei să îl decorezi exact așa cum ai visat întotdeauna....

Pandemia Covid-19 și tehnologia schimbă peisajul serviciilor de asigurări – 3 beneficii pentru șoferi

Tehnologia schimbă tot mai mult modul în care interacționăm, comunicarea prin intermediul unui ecran devenind astăzi norma. Pentru generațiile de copii care...

Vrei să te bucuri de un aer mai curat în propria locuință? Iată ce trebuie să faci!

Cu siguranță știi deja că este extrem de important ca aerul din casă să fie cât mai curat și mai ușor de...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: