Acasă ADMINISTRATIE Contestaţii respinse la Autostrada Lugoj-Deva. În zece zile pot fi semnate contractele...

Contestaţii respinse la Autostrada Lugoj-Deva. În zece zile pot fi semnate contractele de execuţie

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a luat taurul de coarne în ceea ce priveşte contestaţiile depuse pentru execuţia loturilor 2 şi 3 din tronsonul de autostradă Lugoj-Deva şi a decis să respingă acţiunile respective, dând astfel posibilitatea ca în maximum 10 zile să poată fi încheiate contractele de execuţie cu câştigătorii.

CNSC a respins contestaţiile formulate de către Strabag şi UMB astfel că rezultatul licitaţiei de execuţie pentru cele două loturi rămâne neschimbat. Astfel, căştigătoarea licitaţiei de execuţie pentru  Lotul 2 este asocierea SC Salini SpA – SC Secol SpA, iar cea pentru lotul 3 este asocierea SC Teloxim Con SRL – Comsa SA – Aldesa Construcciones SA – Arcadis Eurometudes SA.

În aceste condiţii, conform deciziei adoptate, CNSC poate în termen de maxim 10 zile să semneze contractele de execuţie, iar lucrările pot demara. Totuşi, decizia CNSC poate fi contestată la rândul său în termen tot de zece zile.

Şi în cazul lotului 4 al Tronsonului de autostradă Deva-Lugoj există o contestaţie depusă, urmând ca CNSC să dea în cel mai scurt timp un verdict.

Pentru loturile 2 şi 3, costurile estimative sunt de 2,088 miliarde de lei fără TVA – 9,3 milioane de euro în medie pe kilometru, iar pentru lotul 4 de 1,045 miliarde de lei, fără TVA, echivalentul a 10,5 milioane de euro pe kilometru. Finanţarea tronsoanelor în cauză se va face din fonduri europene nerambursabile în proporţie de 85 %, restul de 15 % fiind asigurat de la bugetul de stat.

Pentru toate cele trei loturi, durata contractelor este de 6 ani şi jumătate, din care 6 luni proiectarea, 2 ani execuţia şi 4 ani garanţia.

Autostrada Lugoj-Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care începe în Germania şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând apoi până la Istanbul.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: