Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA COOLsound aduce la Timișoara muzicieni din întreaga Europă

COOLsound aduce la Timișoara muzicieni din întreaga Europă

Şase tineri muzicieni, care studiază în toate colţurile Europei, vor veni în România pentru a împărtăşi experienţa lor cu cei de acasă, în cadrul Turneului naţional “COOLsound”.

Turneu se va desfăşura în perioada 2-10 septembrie pe mai multe scene din ţară, sala Filarmonicii Banatul din Timişoara fiind gazdă a evenimentului în data de 6 septembrie.

“Cei şase tineri studiază la Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrucken şi Bucureşti şi cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă. Turneul începe duminică şi va continua până în 10 septembrie, timp în care cei şase tineri instrumentişti vor susţine recitaluri la Alba Iulia, Caracal, Deva, Tecuci, Timişoara, Tulcea şi Bucureşti”, anunţă un comunicat al Filarmonicii Banatul.

Cei şase tineri sunt Mălina Ciobanu (vioară), Izabela Ghergu (violoncel), Cristian Sandrin (pian), Vlad Viţenescu (orgă), Radu Prisada (pian) şi Mircea Dumitrescu (vioară).

După ce vor fi protagonişti ai câte unui recital integral în oraşele menţionate, cu toţii se vor întâlni pe scena Sălii Radio şi a Sălii Mari ARCUB Gabroveni, pe 9 şi 10 septembrie, în două recitaluri cu programe diferite.

Turneul naţional COOLsound se doreşte a fi un gest care întăreşte legătura acestor artişti cu ţara în care s-au născut, care dă posibilitatea publicului de acasă să îi cunoască şi să îi aprecieze, să se bucure de talentul şi de performanţa lor. COOLsound îşi propune să creeze premisa unor întâlniri incitante cu tineri instrumentişti excepţionali care revin să împărtăşească tuturor ce au învăţat dincolo de hotare.

Cei şase artişti au la activ numeroase premii şi trofee naţionale şi internaţionale, dobândite la competiţii de cel mai înalt nivel de performanţă, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19. Ce înseamnă caz posibil, caz probabil sau caz confirmat

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat, miercuri, definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), precizând semnele şi...

Atenționare COD GALBEN de ceață și polei în Alba și alte județe din țară. Vizibilitatea scade sub 200 de metri

O nouă metodă de fraudare a fost identificată în mediul online, victime fiind în principal persoanele care-și caută partener pe internet. ING Bank...

Joi, 25 februarie: LISTA drumurilor din județul Alba pe care sunt amplasate radare ale Poliției

O nouă metodă de fraudare a fost identificată în mediul online, victime fiind în principal persoanele care-și caută partener pe internet. ING Bank...

Norocoșii, taxați de ANAF. Cine realizează venituri din premii și jocuri de noroc, trebuie să le declare. DOCUMENT

O nouă metodă de fraudare a fost identificată în mediul online, victime fiind în principal persoanele care-și caută partener pe internet. ING Bank...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: