Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA COOLsound aduce la Timișoara muzicieni din întreaga Europă

COOLsound aduce la Timișoara muzicieni din întreaga Europă

Şase tineri muzicieni, care studiază în toate colţurile Europei, vor veni în România pentru a împărtăşi experienţa lor cu cei de acasă, în cadrul Turneului naţional “COOLsound”.

Turneu se va desfăşura în perioada 2-10 septembrie pe mai multe scene din ţară, sala Filarmonicii Banatul din Timişoara fiind gazdă a evenimentului în data de 6 septembrie.

“Cei şase tineri studiază la Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrucken şi Bucureşti şi cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă. Turneul începe duminică şi va continua până în 10 septembrie, timp în care cei şase tineri instrumentişti vor susţine recitaluri la Alba Iulia, Caracal, Deva, Tecuci, Timişoara, Tulcea şi Bucureşti”, anunţă un comunicat al Filarmonicii Banatul.

Cei şase tineri sunt Mălina Ciobanu (vioară), Izabela Ghergu (violoncel), Cristian Sandrin (pian), Vlad Viţenescu (orgă), Radu Prisada (pian) şi Mircea Dumitrescu (vioară).

După ce vor fi protagonişti ai câte unui recital integral în oraşele menţionate, cu toţii se vor întâlni pe scena Sălii Radio şi a Sălii Mari ARCUB Gabroveni, pe 9 şi 10 septembrie, în două recitaluri cu programe diferite.

Turneul naţional COOLsound se doreşte a fi un gest care întăreşte legătura acestor artişti cu ţara în care s-au născut, care dă posibilitatea publicului de acasă să îi cunoască şi să îi aprecieze, să se bucure de talentul şi de performanţa lor. COOLsound îşi propune să creeze premisa unor întâlniri incitante cu tineri instrumentişti excepţionali care revin să împărtăşească tuturor ce au învăţat dincolo de hotare.

Cei şase artişti au la activ numeroase premii şi trofee naţionale şi internaţionale, dobândite la competiţii de cel mai înalt nivel de performanţă, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: