Acasă CULTURĂ, ARTĂ & MEDIA COOLsound aduce la Timișoara muzicieni din întreaga Europă

COOLsound aduce la Timișoara muzicieni din întreaga Europă

Şase tineri muzicieni, care studiază în toate colţurile Europei, vor veni în România pentru a împărtăşi experienţa lor cu cei de acasă, în cadrul Turneului naţional “COOLsound”.

Turneu se va desfăşura în perioada 2-10 septembrie pe mai multe scene din ţară, sala Filarmonicii Banatul din Timişoara fiind gazdă a evenimentului în data de 6 septembrie.

“Cei şase tineri studiază la Berlin, Salzburg, Londra, Manchester, Saarbrucken şi Bucureşti şi cântă la vioară, violoncel, pian sau orgă. Turneul începe duminică şi va continua până în 10 septembrie, timp în care cei şase tineri instrumentişti vor susţine recitaluri la Alba Iulia, Caracal, Deva, Tecuci, Timişoara, Tulcea şi Bucureşti”, anunţă un comunicat al Filarmonicii Banatul.

Cei şase tineri sunt Mălina Ciobanu (vioară), Izabela Ghergu (violoncel), Cristian Sandrin (pian), Vlad Viţenescu (orgă), Radu Prisada (pian) şi Mircea Dumitrescu (vioară).

După ce vor fi protagonişti ai câte unui recital integral în oraşele menţionate, cu toţii se vor întâlni pe scena Sălii Radio şi a Sălii Mari ARCUB Gabroveni, pe 9 şi 10 septembrie, în două recitaluri cu programe diferite.

Turneul naţional COOLsound se doreşte a fi un gest care întăreşte legătura acestor artişti cu ţara în care s-au născut, care dă posibilitatea publicului de acasă să îi cunoască şi să îi aprecieze, să se bucure de talentul şi de performanţa lor. COOLsound îşi propune să creeze premisa unor întâlniri incitante cu tineri instrumentişti excepţionali care revin să împărtăşească tuturor ce au învăţat dincolo de hotare.

Cei şase artişti au la activ numeroase premii şi trofee naţionale şi internaţionale, dobândite la competiţii de cel mai înalt nivel de performanţă, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

NU pleca în concediu până nu verifici aceste aspecte! Transformă fiecare vacanță într-o experiență plăcută!

Pentru fiecare român concediul este cea mai așteptată perioadă, mai ales după luni intense de muncă. Chiar dacă nevoia de a pleca...

Știai că poți aduce AVENTURA în viața ta fără să părăsești locuința?

Majoritatea oamenilor vor o viață palpitantă, plină de adrenalină, dar puțini reușesc să-și pună în practică dorințele, din diferite motive. Unele sunt...

Care sunt domeniile din Vest în care sunt indispensabili transpaleții?

În fiecare domeniu există anumite lucruri care sunt indispensabile și fără de care munca nu poate fi întreprinsă. Dacă în medicină ai...

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: