Acasă ADMINISTRATIE Coreea de Sud, interes pentru investiţii în agricultură şi energie

Coreea de Sud, interes pentru investiţii în agricultură şi energie

Agricultura şi sectorul energetic din judeţul Hunedoara reprezintă două domenii care ar putea fi atractive pentru oamenii de afaceri din Coreea de Sud, potrivit ambasadorului acestei ţări în România.

Excelenţa Sa, IM Han-Taek s-a aflat câteva zile în judeţul Hunedoara, prilej cu care a vizitat mai multe locuri importante din punct de vedere istoric şi cultural, dar a dorit să cunoască şi potenţialul economic al zonei. În cadrul unei întâlniri avute cu autorităţile judeţene şi locale din Deva şi Hunedoara, ambasadorul a putut să-şi formeze o imagine corectă asupra judeţului şi celor două oraşe, primarii arătând care sunt priorităţile localităţilor pe care le administrează.

Cu acest prilej, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a menţionat că sectoarele agricol şi energetic sunt cele în care se poate investi. În context, prefectul a adus în atenţie investiţia de 250 de milioane de euro care presupune finalizarea a 5 microhidrocentrale pe râul Strei, în zona Bretea română – Simeria Veche.

“Aceastea este cea mai mare investiţie care se realizează în judeţul Hunedoara de la Revoluţie încoace şi presupune apariţia a aproximativ 3.500-4.000 locuri de muncă în perioada de realizare a centralelor, urmând ca în perioada de exploatare să existe alte 400-500 de locuri de muncă”, a precizat prefectul judeţului Hunedoara.

Acesta l-a mai informat pe înaltul oaspete că pentru cursul superior al râului Strei, compania Hidroelectrica se află în faza studiilor de prefezabilitate pentru construirea altor nouă microhidrocentrale, iar o colaborare cu agenţii economici din Coreea de Sud care doresc să investească în domeniul producţiei de energie eletrică este binevenită.

„Am vizitat cele mai importante oraşe ale României. Vreau să cunosc ţara dumneavoastră aşa cum este ea. (…) Cred că putem dezvolta legături de cooperare, reciproc avantajoase, pentru că aici am descoperit sectoare economice care sunt atractive pentru investitori, şi anume sectorul energetic şi cel agricol”, a spus, la rândul său, Excelenţa Sa, IM Han-Taek, citat într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

 

 

Comentarii

comentarii

2 COMENTARII

  1. pai coreeni stiu din ce se castiga. ai nostri nu vor decat pentru ei. o data la patru ani spun ca le pasa, dar si atunci isi scuipa in san, de parca le-ar fi frica de “uciga-l toaca”

  2. Dupa ce vecini nostri din Bulgaria isi “vand” terenurile agricole urmam noi? Nu inteleg cum se poate ca un investitor strain sa poata investi in terenurile noastre iar noi sa nu o facem si sa nu ne dam seama.

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Theodora Golf Club din Alba, nominalizat la World Golf Awards. Susține cu votul tău cel mai frumos teren de golf din România

”Bugetul de stat pentru anul 2021 este un buget realist, bine ancorat în realitatea economică, axat pe măsuri concrete de relansare și de...

Amenajarea unui Centru de zi pentru vârstnici la Abrud, cu cantină și unitate de îngrijire la domiciliu, din nou la licitație

Cărțile de identitate cu cip, cele care conţin şi date biometrice, vor fi obligatorii din august 2021. Noile buletine de identitate electronice vor...

Traian Berbeceanu, fostul șef al BCCO Alba Iulia, va fi înlocuit din funcția de prefect al Capitalei. Cine îi ia locul

Cărțile de identitate cu cip, cele care conţin şi date biometrice, vor fi obligatorii din august 2021. Noile buletine de identitate electronice vor...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: