Acasă ADMINISTRATIE Coreea de Sud, interes pentru investiţii în agricultură şi energie

Coreea de Sud, interes pentru investiţii în agricultură şi energie

Agricultura şi sectorul energetic din judeţul Hunedoara reprezintă două domenii care ar putea fi atractive pentru oamenii de afaceri din Coreea de Sud, potrivit ambasadorului acestei ţări în România.

Excelenţa Sa, IM Han-Taek s-a aflat câteva zile în judeţul Hunedoara, prilej cu care a vizitat mai multe locuri importante din punct de vedere istoric şi cultural, dar a dorit să cunoască şi potenţialul economic al zonei. În cadrul unei întâlniri avute cu autorităţile judeţene şi locale din Deva şi Hunedoara, ambasadorul a putut să-şi formeze o imagine corectă asupra judeţului şi celor două oraşe, primarii arătând care sunt priorităţile localităţilor pe care le administrează.

Cu acest prilej, prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, a menţionat că sectoarele agricol şi energetic sunt cele în care se poate investi. În context, prefectul a adus în atenţie investiţia de 250 de milioane de euro care presupune finalizarea a 5 microhidrocentrale pe râul Strei, în zona Bretea română – Simeria Veche.

“Aceastea este cea mai mare investiţie care se realizează în judeţul Hunedoara de la Revoluţie încoace şi presupune apariţia a aproximativ 3.500-4.000 locuri de muncă în perioada de realizare a centralelor, urmând ca în perioada de exploatare să existe alte 400-500 de locuri de muncă”, a precizat prefectul judeţului Hunedoara.

Acesta l-a mai informat pe înaltul oaspete că pentru cursul superior al râului Strei, compania Hidroelectrica se află în faza studiilor de prefezabilitate pentru construirea altor nouă microhidrocentrale, iar o colaborare cu agenţii economici din Coreea de Sud care doresc să investească în domeniul producţiei de energie eletrică este binevenită.

„Am vizitat cele mai importante oraşe ale României. Vreau să cunosc ţara dumneavoastră aşa cum este ea. (…) Cred că putem dezvolta legături de cooperare, reciproc avantajoase, pentru că aici am descoperit sectoare economice care sunt atractive pentru investitori, şi anume sectorul energetic şi cel agricol”, a spus, la rândul său, Excelenţa Sa, IM Han-Taek, citat într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

 

 

Comentarii

comentarii

2 COMENTARII

  1. pai coreeni stiu din ce se castiga. ai nostri nu vor decat pentru ei. o data la patru ani spun ca le pasa, dar si atunci isi scuipa in san, de parca le-ar fi frica de “uciga-l toaca”

  2. Dupa ce vecini nostri din Bulgaria isi “vand” terenurile agricole urmam noi? Nu inteleg cum se poate ca un investitor strain sa poata investi in terenurile noastre iar noi sa nu o facem si sa nu ne dam seama.

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Iată 3 soluții de finanțare pentru perioada de criză

Perioadele de criză au pus tot timpul presiune pe oameni, diminuându-le acestora veniturilor și senzația de siguranță. În astfel de situații, multe...

Idei de cadouri pentru copiii neastâmpărați – Descoperă cum pot fi educați cei mici cu ajutorul jocurilor

Starea de urgență din România i-a ajutat pe mulți dintre părinți să descopere adevărata personalitate a copiilor, întrucât nu mai au niciun...

DETARTRAJUL – Află 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre această procedură

Deși detartrajul ar trebui să facă parte din igiena și îngrijirea regulată a danturii, nu mulți oameni fac acest lucru atât de...

De ce obsesia pentru cărțile de self-help te poate împiedica să te dezvolți? Specialiștii spun că și tu faci această greșeală

Dacă ar exista o pastilă care să îți maximizeze puterea creierului, ai lua-o? Pentru unul din patru studenți de la Universitatea Oxford,...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: