AcasăSTIRICorina Creţu: Ardealul, campion la atragerea banilor europeni

Corina Creţu: Ardealul, campion la atragerea banilor europeni

România nu are voie să iasă de pe drumul european pe care se află, indiferent de greutăţile pe care le întâmpină, spune comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, care laudă regiunea Ardealului pentru că este campioană la atragerea banilor europeni.

Corina Creţu a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un eveniment festiv de Ziua Naţională a României, că apartenenţa României la familia europeană nu are doar o încărcătură simbolică privind identitatea europeană, ci este şi o garanţie a progresului nostru economic, social şi politic.

„România împlineşte 100 de ani de la Marea Unire, este un moment poate mai important decât oricare. Este vorba de 100 de ani încărcaţi de istorie, de suferinţe, dar în care am avut, ca popor, speranţe pentru o viaţă mai bună. România se află pe drumul cel mai bun pe care l-ar fi putut alege în această lungă călătorie. (…) Mesajul meu este acela că nu avem voie să ieşim de pe acest drum european indiferent de greutăţile pe care le întâmpinăm. Apartenenţa noastră la familia europeană nu are doar o încărcătură simbolică privind identitatea noastră europeană ci este şi o garanţie a progresului nostru economic, social şi politic. Am regăsit tot acest set de valori pe care totalitarismul ni le-a interzis, libertatea de exprimare, democraţia şi solidaritatea”, a spus Creţu.

Aceasta a subliniat că ştie că există, încă, nemulţumiri, şi că este loc de mai bine, dar nimeni nu poate contesta că dezvoltarea României s-a produs şi datorită solidarităţii financiare a UE.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc