AcasăSTIRIHUNEDOARACorul liceului de muzică din Deva, premiat la concursul ”Krakow Advent &...

Corul liceului de muzică din Deva, premiat la concursul ”Krakow Advent & Christmas Choral Festival” din Polonia

În perioada 2-4 decembrie 2016  a avut loc la Cracovia, în Polonia, cea de-a 7-a ediţie a festivalului – concurs “Krakow Advent & Christmas Choral Festival”. Competiţia s-a desfăşurat pe mai multe categorii de formaţii corale, în care s-au prezentat 17 coruri din Polonia, Cehia, Slovacia, Italia, Croaţia, Lituania şi Africa de Sud. România a fost reprezentată la acest eveniment de către Corul “ORFEU” al claselor IX-XII de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva, care a concurat la categoria “C” – Coruri de tineret, unde s-au înscris un număr de 6 coruri.

Ansamblul devean, dirijat de profesorul Gelu Onţanu-Crăciun şi acompaniat la pian de profesor Mariana Onţanu-Crăciun, a obţinut cel mai mare punctaj al categoriei, acordat de către un juriu exigent format din personalităţi muzicale din Italia, Ţara Galilor, Cehia, Estonia şi Ungaria. Punctajul obţinut, 82,80 puncte, a adus corului o preţioasă Diplomă de argint, pentru cea de aur fiind nevoie de obţinerea a minim 90 de puncte. Dintre cele 17 coruri prezente în tot concursul, doar 2 coruri (din Lituania şi Croaţia), care s-au înscris la categoria “A”- Coruri mixte, s-au încadrat la punctajul pentru “Aur”.

Concursul s-a desfăşurat în Biserica “Sfinţii Petru şi Pavel”, unde corul a susţinut şi un concert în cadrul secţiunii de festival, în data de 3 decembrie 2016. Tot în cadrul secţiunii de festival, corul a susţinut un concert la Biserica “Sfânta Ecaterina”, iar concertul de gală şi festivitatea de premiere au avut loc în splendida basilică “Sfânta Maria”, în data de 4 decembrie 2016.

Este pentru prima dată în istoria Liceului de Arte “Sigismund Toduţă” când un cor se prezintă la o competiţie internaţională în străinătate, iar în acest sens rezultatul obţinut este cu atât mai semnificativ.

Participarea Corului “ORFEU” la acest festival-concurs internaţional a fost sprijinită finaciar de către Asociaţia Culturală MUSICA DIVINA-Deva, Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Municipiului Deva, Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”-Deva, S.C. “Cominico Inex”-Deva şi S.C. “Poieni Băi Forest” SRL –Băcia, cărora membrii şi profesorii coordonatori ai formaţiei adresează pe această cale multe mulţumiri!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc