Acasă ADMINISTRATIE Costul metroului din Cluj-Napoca ar putea fi majorat din cauza unui zăcământ...

Costul metroului din Cluj-Napoca ar putea fi majorat din cauza unui zăcământ de sare, descoperit de specialiștii care au făcut studiile geotehnice


Costul realizării metroului în Cluj-Napoca ar urma să crească din cauza unui zăcământ de sare descoperit cu ocazia efectuării studiilor geotehnice, preţul iniţial al proiectului fiind estimat la 1,2 miliarde de euro.

“În urma studiilor geo care au loc pentru metrou, în cadrul studiului de fezabilitate, s-au identificat, într-o anumită zonă, nişte zăcăminte de sare, la diferite adâncimi. În acest moment, specialiştii fac studii geo mai amănunţite, să vadă exact care e componenţa, la ce adâncime se găseşte, urmând ca după analize, specialiştii care lucrează la acest studiu de fezabilitate să poată să vină cu soluţii tehnice pentru traversarea acestui zăcământ de sare”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, viceprimarul Dan Tarcea.

El crede că majorarea preţului va fi nesemnificativă.

“Este foarte posibil să fie şi ceva creşteri de costuri, dar nesemnificative, în comparaţie cu valoarea proiectului. Nu ştim astăzi care sunt costurile. Proiectul nu este în pericol, acesta este cel mai important aspect. Şi e foarte bine că au descoperit în acest moment zăcămintele de sare şi că nu s-au descoperit la faza de execuţie”, a mai spus Dan Tarcea.

Valoarea estimată în prezent a lucrărilor pentru linia de metrou se ridică la 1,2 miliarde de euro.

“Costul metroului este estimat la 1,2 miliarde de euro. Este o estimare. Poate să fie 1,1 miliarde, nu pot să vă spun, ne va spune studiul de fezabilitate”, a menţionat Dan Tarcea.

El a mai spus că Guvernul României a alocat, zilele trecute, 8 milioane de lei ca parte pentru realizarea studiilor actuale necesare realizării metroului.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: