Cramele Recaș vor avea cea mai modernă linie de îmbuteliere din Europa, prin care își va dubla capacitatea, de la 4.000 de butelii pe oră la 8.000 pe oră, ajungând până la circa 19 milioane de litri de vin anual.

!Este o linie de îmbuteliere care a fost deja contractată în Italia, va fi cu o capacitate de circa 8.000 de butelii pe oră, de o modernitate extraordinară. De altfel, credem că atunci când va fi montată, la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor, va fi cea mai modernă din Europa. Este o linie de care noi avem foarte mare nevoie pentru că cea veche pe care o avem în utilizare în această perioadă este bună, dar capacitatea este foarte mică, la circa 4.000 de butelii pe oră și nu mai face față necesităților pe care le are firma’, a declarat directorul Cramelor Recaș, citat de Agerpres.

Iar, dacă vremea deosebit de caldă nu este benefică pentru alte culturi agricole, pentru producţia de struguri şi calitatea lor, soarele aduce întotdeauna recolte de struguri foarte dulci, care asigură vinul de calitate. De altfel, în luna mai, vinul Solo Quinta produs la Recaş a câştigat Medalia de aur de la Bruxelles, fiind desemnat astfel cel mai bun vin alb din concursul la care au participat 8.000 de producători şi a avut un juriu de 150 de specialişti.
Vinul Solo Quinta este un sec alb produs de Cramele Recaş, care s-a impus de la prima sa ieşire pe piaţa concursurilor, în 2011 câştigând Marele premiu „Vinalies Internationales”, de la Paris, fiind pentru prima dată când un vin românesc a cucerit „Oscarul” la prestigiosul concurs francez.
„Vinul este compus din cinci soiuri, care încap într-o sticlă mică, dar care face loc unor caractere puternice – Muscat Otonel, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Fetească Neagră. Este un vin foarte catifelat şi cu un post-gust de lungă durată. Este un vin ce are 13 volume alcool, pe care-l punem la masă doar alături de mâncăruri alese şi în momente în care dorim să ne desfătăm”, precizează oenologul Marius Paşca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.