AcasăALERTACrater adânc de 15 metri apărut la Anina

Crater adânc de 15 metri apărut la Anina

crater2Un crater cu adâncimea de 15 metri şi diametrul de opt metri a apărut duminică pe un teren din cartierul Unterisch, din oraşul Anina, după ce un puţ de aeraj de la fosta exploatare minieră s-a surpat din cauza ploilor ce au căzut în ultimele zile.

Primarul oraşului Anina, Gheorghe Românu, de meserie inginer minier, a declarat că pământul s-a surpat lângă un puţ care a fost închis în anul 1953 şi apoi a fost betonat.

„A avut loc o surpare lateralã, care a produs acest gol”, a explicat primarul din Anina, în opinia cãruia aceastã lucrare verticalã nu a fost rambleiatã la vreme.

La faţa locului s-au deplasat specialişti ai ISU, iar comandantul ISU Caraş-Severin, col. Titus Susan, a dat asigurări că în zonă nu mai există un pericol iminent pentru alte prăbuşiri. El a avertizat însă că sunt necesare lucrări de rambleiere pentru a nu fi afectate construcţiile din apropiere.

În anul 2006, la momentul închiderii minelor din zona Anina erau nouă kilometri de puţuri active şi circa 28 de km de lucrări miniere orizontale.

sursa foto: www.caon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc