Acasă AGRICULTURA & AGRIBUSINESS Crescătorii de albine își pot ridica sumele cuvenite prin programul național apicol

Crescătorii de albine își pot ridica sumele cuvenite prin programul național apicol

Crescătorii de albine din județul Hunedoara, care au depus cereri de sprijin financiar prin programul național apicol, derulat de APIA, își pot ridica banii cuveniți pentru acest an, suma totală ajungând la 118.000 de lei.

Banii se pot ridica de la sediul Asociației Crescătorilor de Albine (ACA) Hunedoara. În baza programului național de sprijin apicol au fost decontate sumele cheltuite pentru medicamentele folosite la combaterea varozei, cele pentru biostimulatori, pentru lăzi de stupi și mătci selecționate’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, președintele ACA Hunedoara, Iosif Korb.

Deconturile trebuie făcute până la sfârșitul acestei săptămâni. Reprezentantul apicultorilor hunedoreni a spus că stuparii pot să-și pregătească deja dosarele pentru următoarea sesiune de finanțare, aferentă anului 2014. O persoană care dorește să beneficieze de acest sprijin financiar trebuie să dispună de mai multe documente, între care o adeverintă de la primărie din care să reiasă numărul de stupi, identificarea acestora și o copie după diploma de apicultor. Ajutorul financiar nu va fi acordat în lipsa unui tratament aplicat stupului.

În județul Hunedoara sunt peste o mie de apicultori, dar numai 10% dintre aceștia au depus cereri de sprijin pentru anul în curs.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: