AcasăSTIRIHUNEDOARACristian Buşoi: Nu mai există liste de aşteptare pe oncologie sau pentru...

Cristian Buşoi: Nu mai există liste de aşteptare pe oncologie sau pentru tratamentul hepatitei B şi C

Președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a fost prezent vineri la Deva, în județul Hunedoara, ocazie cu care s-a întâlnit cu mai mulţi manageri de spitale, cu reprezentanţi ai medicilor de familie, ai Colegiului Judeţean al Medicilor, cu prefectul Sorin Vasilescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, informează agenția de presă Agerpres.

 

Președintele CNAS a declarat că bolnavii cu diferite afecţiuni oncologice nu mai sunt nevoiţi să-şi aştepte tratamentul pe diverse liste, deoarece toate solicitările au putut fi onorate, o situaţie similară fiind consemnată şi în cazul persoanelor suferinde de hepatită B şi C.

Suntem în situaţia în care, pentru prima dată, nu avem listă de aşteptare pe oncologie, pentru că în septembrie toate cele 7.500 de solicitări au putut fi onorate şi avem acoperirea bugetară pentru a merge cu acest număr până la sfârşitul anului, cel puţin. (…) După foarte mult timp nu avem listă de aşteptare pe tratamentele de hepatită B şi C, iar în cele mai multe judeţe ale ţării, cum este şi cazul judeţului Hunedoara, nu avem listă de aşteptare nici pentru dispozitivele medicale’, a declarat preşedintele CNAS, pentru Agerpres.

De asemenea, Cristian Buşoi a menţionat că instituţia pe care o conduce nu mai are datorii către farmacii, iar din luna februarie 2014 reţetele compensate vor fi plătite după 90 de zile. El a mai arătat că bugetul din 2013 al CNAS este cel mai mare de la înfiinţarea instituţiei, valoarea fondurilor, la închiderea de an, fiind estimată la 22,6 miliarde de lei, adică aproximativ 5 miliarde de euro. Din aceşti bani, circa un miliard de euro au fost folosiţi pentru plata datoriilor din anii anteriori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc