Acasă JUSTIȚIE CSM a dispus control al Inspecției judiciare la Secția condusă de Adina...

CSM a dispus control al Inspecției judiciare la Secția condusă de Adina Florea

Secția pentru procurori a CSM a dispus astăzi un nou control la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) din cadrul Parchetului general, secție condusă de Gheorghe Stan și Adina Florea.

La decizia CSM, Inspecția judiciară (IJ) va începe un nou control la SIIJ, după ce procurorii de la Secția specială au încercat de 4 ori să ia dosarul Tel Drum privindu-l pe Liviu Dragnea de la DNA în baza unui denunţ anonim semnat de Ştefan Iulian, actorul preferat al lui Caragiale.

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât dispunerea unui control al Inspecţiei Judiciare la Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie privind modul de înregistrare, repartizare, precum şi prioritizarea soluţionării dosarelor de la data operaţionalizării acestei secţii până la data de 01.04.2019.Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca prin solicitarea repetată a dosarului nr.986/P/2014 (TEL DRUM) aflat în instrumentarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie, s-a adus atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor din cadrul Ministerului Public, componentă a autorităţii judecătoreşti. De asemenea, s-a constatat că prin acest demers s-a pus presiune şi s-a afectat independenţa procurorului de caz din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a arătat Secția pentru procurori a CSM.

Secția pentru procurori a CSM a dispus un control al IJ la SIIJ și ca urmare a așa zisului dosar întocmit pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene. Controlul vizează ”respectarea dispoziţiilor legale şi regulamentare în înregistrarea şi soluţionarea dosarului având ca obiect plângerea formulată împotriva lui Frans Timmermans, prim vicepreşedinte al Comisiei Europene”.

De asemenea, procurorii CSM au dispus ”sesizarea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în vederea analizării existenţei indiciilor privind încălcarea independenţei judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin adresa Secţiei pentru investigarea infracţiunilor în justiţie nr. 20/P/2019 din 27.02.2019”.

E vorba de adresa trimisă de Secția specială la Înalta Curte prin care au solicitat informații despre constituirea completurilor specializate pe corupție. Solicitarea SIIJ a fost făcută cu 2 săptămâni înainte ca Liviu Dragnea să ceară anularea sentinței de condamnare la 3 ani și jumătate de închisoare pe motiv că verdictul nu a fost dat de un complet specializat pe corupție. Ulterior, informațiile primite de SIIJ de la ICCJ au fost scurse în presa favorabilă inculpaților.

În plus, Secția pentru procurori a CSM a dispus un control al IJ la SIIJ și cu privire la scurgerile de informații în presa favorabilă inculpaților. De asemenea, procurorii CSM au respins ca inadminsibilă solicitarea SIIJ de a stabili unde să lucreze Kovesi din moment de intredicția de a profesa la PG ca parte a controlului judiciar a fost ridicată de un judecător al Înaltei Curți.

Sursa: g4media.ro

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Îți plac sporturile de iarnă? Află cum poți să nu te expui riscurilor accidentelor pe pârtie!

Sporturile de iarnă reprezintă unele dintre cele mai plăcute activități din sezonul rece, iar un cer albastru, soarele și cele mai bune...

3 industrii care au prosperat pe timpul pandemiei

Pandemia cauzata de noul coronavirus SARS-CoV-2 a afectat economiile tuturor tarilor din intreaga lume. Multe industrii au avut de suferit, iar numarul...

Top 3 idei de a folosi culoarea albastră în iluminatul exterior al casei

Iluminatul exterior al casei tale îi poate schimba complet aspectul, în funcție de ce corpuri de iluminat alegi și de cromatica pe...

Cum să ai o casă confortabilă în timpul iernii. Ponturi pentru un sezon rece fără griji!

Sezonul rece este cel mai dificil pentru locuințe, de multe ori existând probleme cu încălzirea, umezeala, apa caldă sau chiar cu teribilul...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: