AcasăSTIRIALBA„Cultură pentru Cultură”, un proiect cultural unic în Europa, are loc în...

„Cultură pentru Cultură”, un proiect cultural unic în Europa, are loc în județul Alba

De Sfinții Constantin și Elena, în comuna Bucium are loc, în Poiana Narciselor, „Serbarea narciselor” , dar şi concursul „Cultură pentru cultură” 2019.

Tradiționala „Sărbătoare a narciselor” de la Negrileasa și o nouă etapă a concursului de tradiții și obiceiuri „Cultură pentru cultură” organizată de Consiliul Județean Alba se vor desfășura în 19 mai, de Sf. Constantin și Elena.

Festivalul – concurs de tradiţii şi obiceiuri „Cultură pentru Cultură” este un proiect cultural unic în Europa și are ca scop revitalizarea şi promovarea zestrei comunităţilor locale din Judeţul Alba în materie de tradiţii, obiceiuri (meşteşuguri populare, folclor literar, muzical și coregrafic, gastronomie tradițională). Este o competiţie în care oamenii satului arată ce au mai de preţ, zestrea păstrată din străbuni, şi împărtăşesc tuturor aceste obiceiuri şi tradiţii.

Poiana Negrileasa din comuna Bucium, declarată monument al naturii, găzduiește și în acest an „Serbarea Narciselor”, una dintre cele mai vechi sărbători din ţara noastră. Locuitorii din zona Munţilor Apuseni, dar şi din diverse părţi ale ţării sunt invitați în vârful muntelui să se bucure de frumuseţea zonei, priveliştea încântătoare şi mireasma oferită de numărul foarte mare de narcise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc