Acasă ADVERTORIAL Cum să ne protejăm cât mai bine casele de hoți?

Cum să ne protejăm cât mai bine casele de hoți?

Tocmai ți-ai construit sau cumpărat casa visurilor. Modernă, mare, cu o grădină impresionantă și cromatică superbă. Pe cât de frumoasă este, pe atât este de tentantă pentru hoți. De aceea, trebuie să te asiguri că după ce termini cu amenajările te vei preocupa și de metodele de securizare a acesteia împotriva hoților. Ar fi și păcat ca la puțin timp după ce ai muncit atât de mult pentru ea să te trezești prădat de aceștia. De aceea, îți oferim câteva propuneri de metode de protecție ideale pentru casa ta:

1) Corpuri de iluminat stradal

O casă luminată atât din interiorul curții, cât și în afara acesteia va reprezenta un risc mai mic pentru a fi călcată de hoți, deoarece aceștia caută, în general, spațiile întunecate, în care nu pot fi văzuți. Așadar, poți opta pentru un corp de iluminat stradal pe care să îl montezi la colțul străzii unde se află casa ta, astfel încât aceasta să fie bine iluminată din afară. Pe lângă evitarea spargerilor, iluminatul stradal este bun și pentru cei care vor să vă viziteze, deoarece vă vor găsi mult mai ușor pe o stradă luminată. De asemenea, dacă ai copii cărora le place să se joace pe stradă, este musai să ai zona iluminată pentru ei.

2) Camere de supraveghere

Varianta montării camerelor de supraveghere este preferată de către majoritatea celor care au case mari și vor să fie percepută orice mișcare. Camerele de supraveghere sunt ideale nu numai pentru protejarea împotriva hoților, ci și pentru monitorizarea activității din curte, de exemplu în ceea ce privește animalele, copiii care se joacă în grădină etc.

3) Sisteme de alarmă

Se știe că hoții se sperie imediat ce aud zgomote sau alarme care se declanșează. Sistemele de alarmă au devenit din ce în ce mai performante și pot capta chiar și cele mai mici zgomote. Hoții nu vor avea, astfel, nicio șansă să pătrundă pe teritoriul casei, cu atât mai puțin să ajungă până la ușă.

4) Câini de pază

Cei mai buni paznici ai caselor sunt câinii. Evident, nu orice fel de câini, ci aceia care sunt special crescuți și instruiți pentru pază și protecție. Pe lângă faptul că vei avea un animal de companie, vei avea în același timp și un veritabil apărător al teritoriului tău de orice fel de inamic. Totuși, câinii trebuie antrenați astfel încât să nu atace pe oricine trece pragul casei, de aceea trebuie dus la cursuri de dresaj profesionist, în cadrul căruia să învețe când este cazul să fie agresiv și când nu.

În concluzie, protejarea casei este esențială pentru a evita riscurile unei tragedii. Hoții nu își iau niciodată vacanță, deci e bine să fii pe fază și să ai grijă de siguranța personală permanent. Important este să fii destul de discret în legătură cu viața ta personală și să nu postezi pe rețelele de socializare atunci când pleci de acasă, atunci când ești în vacanță, pentru a nu le lăsa drum liber prădătorilor spre locuința ta.

Photo: Shutterstock.com

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să obții un look de film noir? 4 sfaturi pentru bărbații care preferă stilul clasic

Film noir este un termen cinematografic, care descrie filmele polițiste hollywoodiene clasice. Acesta a devenit un reper cunoscut nu doar în acest...

Pleci la munte? Află 4 lucruri de care trebuie să ții cont pentru o escapadă montană perfectă!

Zona montană este perfectă pentru o ieșire din oraș și pentru o gură de aer curat. Muntele este extrem de benefic pentru...

4 AVANTAJE și 4 DEZAVANTAJE pe care le are INTERNETUL în societatea contemporană

Odată cu apariția internetului, lucrurile au început să devină mai ușoare, mai dezvoltate și mai moderne. Procesele de comunicare, cele de plată,...

Totul despre PC-uri: Iată în ce mituri despre calculatoare nu mai trebuie să creadă persoanele din Vest în anul 2020!

Unii oameni au tendința de a crede tot ce aud, fără a se interesa dacă informațiile primite sunt corecte sau nu. Din...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: