AcasăSOCIALCum să-ți cumperi o mașină second-hand, ”fără surprize”, cu un simplu SMS

Cum să-ți cumperi o mașină second-hand, ”fără surprize”, cu un simplu SMS

Cei care vor dori să cumpere o maşină second hand ”fără surprize”, vor avea în curând la dispoziţie un sistem prin care să primească prin SMS informaţii despre kilometrajul şi daunele automobilelor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Registrul Auto Român (RAR) vor derula trei proiecte cu impact asupra celor 7,6 milioane de autovehicule din România, respectiv efectuarea inspecţiilor tehnice de siguranţă pentru vehiculele cu avarii ale sistemelor de siguranţă rutieră, constituirea corpului constatatorilor de daună independenţi şi un serviciu de informare rapidă, prin SMS, a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua, informează un comunicat al ASF.

Proiectul referitor la informarea prin SMS își propune înființarea unui serviciu care va fi pus la dispoziţie de către Registrul Auto Român, cu sprijinul ASF, pentru o informare rapidă, corectă şi transparentă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua. Practic, printr-un SMS transmis către Registrul Auto Român, cumpărătorii pot afla date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale deficienţe avute în timp ale acestuia, precum şi informaţii generale despre daunele înregistrate de către acel autovehicul.

ASF precizează că piaţa auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informaţii relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul. Autoritatea de Supraveghere Financiară, în limitele furnizării unor informaţii care se supun reglementărilor de protecţie a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informaţii privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună.

„Şoferii din România, consumatori de produse de asigurări, trebuie sprijiniţi, informaţi şi protejaţi de către ASF şi RAR. Implementarea acestor proiecte ambiţioase devine din acest moment prioritatea numărul unu atât pentru sectorul de protecţie a consumatorilor din ASF, cât şi pentru Registrul Auto Român. Vom prezenta periodic buletine informative cu privire la stadiul de implementare a acestor proiecte. Avem încredere că împreună vom însănătoşi cele două pieţe conexe care trebuie să se adapteze nevoilor consumatorilor”, a spus Ovidiu Wlassopol, prim-vicepreşedinte ASF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc