AcasăSTIRICum vor fi drumurile din vestul țării la prima zăpadă? Aici ai...

Cum vor fi drumurile din vestul țării la prima zăpadă? Aici ai lista cu firmele care se ocupă de deszăpezire

Se pare că iarna își va intra cât de curând în drepturi, meteorologii avetizând deja că se așteaptă – începând chiar de luni – lapoviță, intensificări ale vântului și chiar ninsori. Vestul țării este vizat de atenționări, așa că, firesc, se pune întrebarea pe care o adresăm în fiecare an: suntem pregătiți? Oare ne va lua iar iarna pe nepregătite?

Având în vedere că pentru acest an fondurile alocate la nivel național pentru operațiunile de deszăpezire și întreținere a drumurilor au fost reduse considerabil, interesul fimelor private pentru licitațiile organizate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a scăzut și el proporțional. Acesta este și motivul pentru care la multe dintre aceste licitații nu s-a prezentat nimeni, fapt fără precedent și care a lăsat compania națională de drumuri pe cont propriu în viitorul ”război” cu zăpada de pe unele sectoare de drumuri. Totuși, merită menționat că în acest an Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale i-au fost alocați 32 de milioane de euro pentru deszăpezire.

În județul Timiș, prefectul Eugen Dogariu dă asigurări că autoritățile județene sunt pregătite pentru iarnă, precizând că au fost verificaţi administratorii drumurilor din Timişoara, dar şi din teritoriu, iar stocurile necesare pentru iarnă există și sunt suficieinte. Mai mult, prefectul spune că pentru a ajunge în zone izolate, chiar şi în condiţii de zăpadă abundentă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a achiziţionat un utilaj special, pe şenile, care poate transporta până la 6 persoane.  La finalul săptămânii trecute a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, împreună cu comitetele județene, prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, afirmând că  toată lumea este pe poziții. Dogariu spune că în acest moment există semnate contracte cu operatori pentru toate categoriile de drumuri, naționale, județene și municipale.

Avem stocuri necesare pentru primă intervenție în ceea ce privește materialul antiderapant și aici mă refer, în pricipal, la sare și nisip. Din acest punct de vedere, suntem pregătiți pentru a face față unor prime intervenții, mai ales că, probabil, cantățile de zăpadă nu vor fi chiar foarte mari”, a afirmat Eugen Dogariu

După ce în urmă cu doar două săptămâni CNADNR anunța că licitația deschisă pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă 2013-2014 pentru județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara a fost prelungită, lucru necesar pentru soluționarea tuturor clarificărilor cerute de agenții economici, iată că în prezent situația pare a fi rezolvată. CNADNR a încheiat contracte de deszăpezire pentru toate sectoarele de drumurile naționale, județene sau sectoarele de autostradă din vestul țării.

Dacă doriți să aflați cu exactitate cine se ocupă de un fiecare sector de drum din țară, dar și datele de contact ale responsabililor vă rugăm să accesați documentul de mai jos.

Informațiile provind de la CNADNR.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc