Vârstnicii din Timișoara care doresc să facă primii pași în învățarea limbii engleze, pot urma cursurile organizate de către Fundaţia Student Plus, sub egida Academiei Seniorilor. Profesoara este o tânără din Turcia, Ozge, aflată pentru două luni în România printr-un program de internship Erasmus Plus.

Costul participării la programul cu durata de 7 săptămâni este de numai 100 de lei, la finalul său participanții urmând să dețină un vocabular de bază și vor fi capabili să comunice în situațiile obișnuite, din viața de zi cu zi, sau în timpul unei călătorii în străinătate. Organizatorii folosesc metodele clasice ale predării la clasă, îmbinate cu exerciții interactive, vizionari de filme, coaching și comunicare prin social media.

Pentru ca procesul de invatare este stimulat de interactiunea sociala si expunerea la situatii de invatare cat mai diferite, studentii vor beneficia si de un eveniment intercultural ce va avea ca tema cultura turcă.

Tânăra din Turcia care le este profesoară spune că are experienţă la catedră. Este, însă, pentru prima oară când trebuie să predea unor elevi “seniori”. Pune accent pe conversaţia în engleză şi mai puţin pe gramatică sau scriere. Dar îi familiarizează şi cu elemente din civilizaţia turcă.

Potrivit organizatorilor, cele mai căutate cursuri de limbi străine, printre seniori, în afara de cele de engleză, sunt  cele de limba germană.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.