AcasăSTIRIDaddy junior se însoară. Bravo lui și... stai așa!

Daddy junior se însoară. Bravo lui și… stai așa!

Ca jurnalist ești obligat să te informezi din orice surse despre mai-marii zilei, despre afacerile lor, despre modul cum au ajuns să dețină și să profite de puterea pe care au acumulat-o. Poate că profilul publicației nu e neapărat cel de can-can, așa cum e cazul nostru, poate că nu te interesează în mod direct ce meniu servesc la o nuntă cu ștaif niște stimabili ”oameni de afaceri”, cât costă șampania sau ce fel de caviar vor servi, dar chiar și pentru astfel de evenimente mondene nu poți rămâne imun la niște lucruri care pur și simplu te fac să simți cum unii te iau (pe tine și alți mii și mii de români) de prost.

Citeam mai deunăzi despre cum juniorul Daddy Dragnea urmează să se însoare. Va fi, categoric, nunta anului. Bravo lui, casă de piatră, de diamante sau ce o mai vrea el să plătească din banii lu tac’su care i-a furat de la noi. Nu mă interesează în mod deosebit știrile mondene, dar când am citit aici ce dezmăț va fi organizat, am ridicat din sprâncene și m-am uitat de două ori pe știre. Dincolo de meniurile de sute de euro, sau de castelul unde juniorul milionar Dragnea își va serba nunta, mi-a sărit în ochi cine sunt nașii de cununie a cuplului. E vorba despre familia Stănescu. Doina și Sorin Paul, așa după cum scrie pe invitația de nuntă. Ei bine, dacă vreți să știți cine e acest Stănescu, pot să vă spun că e unul dintre cei mai dubioși oameni de afaceri din industria medicamentelor din România. De numele lui se leagă privatizarea controversată a Institutului Pasteur.

„Sorin Paul Stanescu este un personaj care a scăpat din mai multe dosare DNA, deși probele păreau să-l incrimineze. Într-un caz celebru, cel al privatizării institutului Pasteur, DNA refuză chiar să ofere orice fel de informații publice. Consecința neimplicării procurorilor anticoruptie în cazurile in care apare Stanescu este ca acesta a reusit să incheie mai multe afaceri imobiliare de succes în dauna mai multor institutii de stat”, se afirmă intr-o amplă ancheta publicată de Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI) privind afacerile lui Paul Sorin Stanescu.

Una dintre afacerile lui Stănescu e Farmavet, o companie la fel de controversată precum patronul ei. Gurile rele spun că președintele ANSVSA, Geronimo Raducu Branescu a fost impus de catre însuși Liviu Dragnea, la propunerea lui Sorin Paul Stanescu.  Și ce-i cu asta, veți spune? Păi mă gândesc doar unde e profesionalismul? Da, carnetul de partid sau apartenența la grupurile de interese ale lui Daddy e suficientă în România de azi pentru a primi o sinecură precum ANSVSA. Însă uneori, așa cum se întâmplă acum, dezastrul poate lovi necruțător. Pesta porcină africană a lăsat și va continua să lase mii de români fără animalul pe care l-au crescut cu greu în bătătură. ANSVSA are un mare rol în acțiunile de prevenție și izolare ale acestui flagel. Dar cine să decidă? Cine să facă planuri și să se ocupe în mod profesionist de epidemie? Un ocupant de sinecură de partid? Puțin probabil.

Corupția ucide. A ucis oameni, acum ucide animale. Cui îi pasă? Hai Daddy junior să trăiești bine, să vinzi porci necontaminați și să papi caviar de 100 de euro suta de grame toată viața ta, pe barba noastră!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc