AcasăSOCIALDaimler deschide o nouă fabrică în vestul României

Daimler deschide o nouă fabrică în vestul României

Daimler a demarat la Sebeş, în județul Alba, construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze, care vor fi vândute ulterior ca piese de schimb în service-urile mărcii Mercedes-Benz, la nivel mondial.

„Daimler AG extinde unităţile de producţie în România prin înfiinţarea unui proiect nou în Sebeş, care vizează o unitate de producţie în care se vor recondiţiona cutii de viteză primite de la dealeri, folosind cele mai noi tehnologii din domeniul auto­motive. Beneficiarul final va fi departamentul Daimler Global Services & Parts, iar inaugurarea va avea loc în anul 2017“, au spus reprezentanţii grupului german. Oficialii germani nu au comunicat investiţia realizată, însă aceasta vine la câteva luni de când nemţii au cumpărat teren lângă fabrica actuală. Această activitate de recondiţionare este diferită de cea din producţia de serie şi necesită mai multă muncă manuală decât automatizată.

România a atras astfel cea mai mică investiţie din regiune, după ce în Ungaria nemţii au anunţat că vor investi 580 mil. euro în extinderea actualei uzine de la Kecskemet, alături de încă una de 1 mld. euro în construcţia unei noi fabrici, în timp ce în Polonia vor construi o nouă uzină de motoare cu 500 mil. euro.

Daimler produce la Sebeş şi Cugir, prin Star Transmission şi Star Assembly, cutii de viteze pentru Mercedes-Benz. Grupul a investit peste 330 de milioane de euro în cele două unităţi, care vor ajunge în acest an la peste 2.000 de angajaţi. Cea mai nouă fabrică de la Sebeş a fost deschisă în aprilie 2016, pentru asamblarea cutiilor de viteze automate în nouă trepte 9G-TRONIC. Investiţiile de la Sebes se ridică, potrivit oficialilor Daimler, la peste 300 de milioane de euro, cu peste 500 de locuri de muncă.

Star Transmission, înfiinţată în 2001, produce la sediul din Cugir roţi dinţate, arbori şi componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii şi sisteme de direcţie. La Cugir se află  şi centrul de tehnologie, precum şi un spaţiu de instruire.

Filiala Star Assembly de la Sebeş a fost înfiinţată în 2013, iar în acelaşi an a fost lansată producţia de cutii de viteze automate cu cinci trepte. În 2014, pe poarta fabricii a ieşit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj în şapte trepte. Investiţia de la Sebeş era cifrată, până la acel moment, la 40 de milioane de euro.

Mercedes Benz asigură fabricarea cutiilor automate de viteze în cadrul unei structuri flexibile, cu reprezentanţa din Unterturkheim ca fabrică principală şi lucrările de montaj în România. Personalul a beneficiat de instruire intensă, prin calificare pe o perioadă de mai multe luni în Germania.

Mercedes-Benz Cars Operations este responsabilă pentru producţia de autoturisme în 26 de reprezentanţe disponibile la nivel mondial, în cadrul unei reţele flexibile şi eficiente de producţie, în care îşi desfăşoară activitatea aproximativ 78.000 de angajaţi. Acestea includ funcţiile centrale reprezentate de proiectare, fabricarea de tehnologie, logistică şi managementul calităţii.

Pentru deschiderea noii fabrici de cutii de viteză T9, Star Assembly, companie deținută de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat în valoare de 37,4 milioane de euro pentru construcția de la Sebeș, județul Alba. Investiția totală s-a ridicat la 237,9 milioane de euro și a creat 500 locuri de muncă.

Sursa: zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc