Acasă CULTURĂ "Darul Junilor, de Ziua Femeilor", spectacol online cu ocazia Zilei Internaţionale a...

“Darul Junilor, de Ziua Femeilor”, spectacol online cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii

[ad_1]

CJCPCT “Cindrelul-Junii” Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii prin producţia extraordinară “Darul Junilor, de Ziua Femeilor”, la care îşi dau concursul Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul-Junii Sibiului” şi valoroşi colaboratori. Aceasta va fi difuzată luni, 8 martie 2021, ora 20.00, pe Facebook şi YouTube.

Cu gândul la toate femeile ce sunt oficial sărbătorite cu ocazia zilei de 8 martie, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale “Cindrelul-Junii” Sibiu, din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, a pregătit un dar de suflet: spectacolul “Darul Junilor, de Ziua Femeilor”, difuzat online.

Junii Sibiului vor împărţi flori muzicale şi coregrafice, atent aranjate într-un mănunchi de către Silvia Macrea, manager CJCPCT “Cindrelul-Junii” Sibiu. Spectacolul “Darul Junilor, de Ziua Femeilor” îi are protagonişti pe bărbaţii dansatori şi instrumentişti de la Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul-Junii Sibiului” şi pe soliştii Robert Târnăveanu, Ilie Medrea, Dumitru Teleagă, Ovidiu Homorodean, Paul Ananie şi Traian Stoiţă. Aceştia vor cânta, cu mult drag, pentru toate spectatoarele noastre, şlagăre ale muzicii populare. Pentru tine, mândră hăi!, Mărie, dragă Mărie şi Drumul Gării din Beclean sunt doar câteva dintre dedicaţiile muzicale.

Junii Sibiului vor face demonstraţii de virtuozitate prin performarea de jocuri fecioreşti din judeţul Sibiu, de jocuri din Banat şi ponturi din Transilvania, mai exact din Sălaj, Codru, zona de Câmpie şi de pe Valea Târnavelor.

Orchestra condusă de Gabriel Popescu va oferi piese instrumentale din folclorul românesc şi cântece de petrecere, iar în recitaluri vor evolua Adrian Neamţu, Săndel Mihai, Gabriel Popescu şi Cătălin Iancu.

Spectacolul în două părţi (folclor şi muzică de petrecere) este transmis din studioul special amenajat la Sala Versailles şi este prezentat de Traian Stoiţă.

Primiţi luni, 8 martie 2021, ora 20.00, “Darul Junilor, de Ziua Femeilor” pe paginile de Facebook: Centrul Creaţiei Junii Sibiu, Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului, Livestream România, şi pe contul de Youtube Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului.

Toate filmările s-au realizat cu respectarea măsurilor în vigoare pentru stoparea răspândirii virusului Covid-19.

CJCPCT “Cindrelul-Junii” Sibiu şi Ansamblul Folcloric Profesionist “Cindrelul-Junii Sibiului” funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

PATREON

Sau fă o donație direct în contul nostru bancar:
RO16BTRLRONCRT0517131201 – Banca Transilvania>[ad_2]

Source link

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cum să trimiți un colet în siguranță? TOP 3 sfaturi utile

Multe dintre afacerile din ziua de astăzi oferă produse. Fie că vorbim despre un restaurant, un magazin de îmbrăcăminte sau încălțăminte, decorațiuni...

O asigurare pe care e bine să o ai dacă ești proprietarul unei case

A avea o casă presupune o mare responsabilitate pentru proprietar. Acesta trebuie să o îngrijească permanet, să se asigure că are o...

Daruri premium de avut în vedere în cazul în care botezi un copil

Să botezi un copil este o binecuvântare și cel mai frumos gest pe care-l poți face pe Pământ. Cu toate acestea, trebuie...

Vrei să te muți în București? 5 lucruri la care să te gândești înainte de a lua marea decizie

Traiul în orașele mici versus viața în orașele mari a fost mereu un subiect de dezbatere. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: