Acasă STIRI HUNEDOARA Datoriile lasă Petroșaniul fără căldură la iarnă

Datoriile lasă Petroșaniul fără căldură la iarnă

Locuitorii din Petroşani, judeţul Hunedoara, rămân, de iarna viitoare, fără căldură, din cauza datoriilor de peste 61 de milioane de lei pe care compania de termoficare le înregistrează la Termocentrala de la Paroşeni şi a gradului scăzut de încasare a facturilor din sezonul rece trecut, când din energia facturată s-a achitat doar 56,73%, a informat  printr-un comunicat de presă Complexul Energetic Hunedoara (CEH) .

„Datoriile restante la SC Termoficare SA Petroşani la data de 27.07.2018 se ridicau la suma de 61.781.312,71 lei, iar în iarna 2017 – 2018 procentul de încasare a energiei termice facturate a fost de 56,73%. (…) Administratorul judiciar al SC Termoficare SA Petroşani a comunicat că din punct de vedere juridic nu mai are posibilitatea de a continua furnizarea agentului termic în municipiul Petroşani, dată fiind situaţia economică în care se află revânzătorul, solicitarea declarării falimentului de către Ministerul Finanţelor prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara – AJFP Hunedoara şi imposibilitatea achitării facturilor curente şi restante”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii CEH atrag atenţia că o eventuală continuare a activităţii ar fi posibilă prin triplarea preţului actual de distribuţie aprobat de revânzător, creştere cu care administratorul judiciar nu este de acord, ţinând cont de „limita de suportabilitate a beneficiarilor serviciului de termoficare”.

Alte posibilităţi luate în discuţie pentru ca municipiul Petroşani să nu rămână fără căldură iarna care vine au fost majorarea subvenţiei actaule, acordate de Primăria municipiului, dar este imposibil din cauza lipsei fondurilor, sau reducerea preţului agentului primar livrat de Termocentrala Paroşeni la o treime din tariful actual, însă nici acest lucru nu este posibil deoarece preţul de vânzare al agentului termic furnizat este aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în baza costurilor de producţie a energiei termice fundamentate de către SE Paroşeni.

„În urma discuţiilor, luând în considerare imposibilitatea majorării preţului de livrare al agentului termic primar şi nefiind de acord cu triplarea tarifului de distribuţie de 55,13 lei/Gcal inclusiv TVA (46,33 lei/Gcal) practicat de revânzător, majorare care nu poate fi suportată de către consumatorul final, administratorul judiciar al SC Termoficare SA a comunicat decizia de a nu mai continua furnizarea agentului termic către populaţie, agenţii economici şi instituţiile publice din municipiul Petroşani şi de a informa beneficiarii astfel încât să fie avute în vedere alte surse alternative de încălzire sau de preparare a apei calde menajere”, se mai arată în comunicatul CEH.

Sursa citată a mai transmis că, în urma deciziei de întrerupere a agentului termic de către SC Termoficare SA vor fi afectate şi instituţiile publice şi agenţii economici din municipiul Vulcan, precum şi toţi ceilalţi consumatori racordaţi.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Top 3 alegeri excepționale pe care să le faci pentru bucătăria ta modernă

Atunci când vine vorba de amenajat bucătăria, cu siguranță îți dorești cele mai moderne, frumoase și calitative lucruri. După ce te-ai decis...

Iată 3 piese vestimentare care NU trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat toamna aceasta!

Odată cu venirea sezonului rece, este și momentul să-ți reînnoiești garderoba. Există câteva piese esențiale, de care nu te poți lipsi toamna....

Știai de ce ai nevoie pentru a naviga pe ambarcațiuni cu vele sau motor?

Navigația a însoțit umanitatea încă de la începuturile ei timide. Omul a fost fascinat, uneori, nevoit, alteori, curios, să străbată întinderile de...

Află când și cum să alegi primul telefon al copilului tău!

După o anumită vârstă, cei mai mulți dintre copii își doresc propriul telefon mobil și încep să își copleșească părinții cu rugăminți...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: