Acasă ADVERTORIAL De ce este obligatoriu implantul dentar. Riscurile la care te supui când...

De ce este obligatoriu implantul dentar. Riscurile la care te supui când eviți o astfel de intervenție

Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți, atunci este bine să știi că ești în pragul unei afecțiuni stomatologice extrem de periculoase: parodontoza. În niciun caz nu ai voie să privești pasiv cum ți se distruge dantura pe zi pe trece, ci, din contră, ar fi cazul să te alarmezi. Acestă boală te-ar putea lăsa fără toți dinții și asta într-un timp scurt! Mai mult decât atât, dacă amâni prea mult timp consultul unui stomatolog, ar putea fi prea târziu. Maxilarul tău ar intra într-un proces ireversibil, iar rezultatele ar fi dezastruoase.

Ce ți se întâmplă când îți cade un dinte și cum previi scenariul îngrozitor al parodontozei? Citește în continuare, câteva răspunsuri care te vor face să te să iei măsuri urgente în cazul în care te confrunți cu o astfel de problemă sau dacă vrei să iei măsuri profilactice în această privință.

Ce riști dacă nu îți faci implanturile dentare când este necesar și care sunt câteva recomandări:

  • Pericolul de atrofiere

În primul rând, trebuie să știi că, dacă ai pierdut un dinte, osul maxilar în care acesta era fixat se va atrofia aproape complet! În cazul în care dintele nu este înlocuit, osul se va resorbi, iar un eventual implant dentar nu va mai putea fi realizat.

  • Distanțarea dinților

Demineralizarea oaselor maxilare are efecte dramatic pentru dantura ta. Cu timpul, toți dinții încep să se distanțeze, se vor clătina și, în final, vor cădea unul câte unul. Așa că ia în serios orice fel de semn și tratează cu atenție inclusiv gingivitele care apar în mod normal! Altfel, vei deveni candidatul perfect pentru un implant dentar, măsură pe care ar trebui să o iei urgent dacă ți se recomandă de medicul stomatolog.

  • Respirație urât mirositoare

Este de la sine înțeles că, odată cu căderea dinților, respirația ta va fi urât mirositoare. De asemenea, vei avea senzația insuportabilă a unui gust neplăcut în gură. Nu în ultimul rând, vei avea parte de dureri ale rădăcinilor dentare, în special în primele ore de la trezire.

  • Metode de prevenție

Măsurile de prevenție în acest caz sunt, în principiu, cele de bun-simț. Igiena dentară este, evident, pe primul loc. Sunt regulile de bază pe care le-ai învățat de mic: spală-ți dinții de cel puțin două ori pe zi și schimbă periuța la două-trei luni. Și nu uita de vizitele periodice la dentist!

  • Soluții

Dacă reușești să ajungi la timp la medicul stomatolog, ai șansa unui implant dentar salvator. În principiu, acest procedeu se poate aplica la orice categorie de vârstă, dar, pentru ca un pacient să fie declarat apt, trebuie să aibă rezultate bune la următoarele analize: hemoleucogramă, colesterol, calcemie, timpi de sângerare, glicemie timpi de coagulare, acid uric, uree și VSH.

În concluzie, pierderea unui dinte poate avea rezultate catastrofale asupra danturii tale. Ia aminte la măsurile de prevenție și la propria igienă orală! Nu aștepta să treacă de la sine, du-te imediat la medicul stomatolog, cât timp nu se atrofiază osul maxilar! Vei avea șansa unui implant dentar care să rezolve problema. Iar tehnicile moderne sunt nedureroase, așa că nu te speria. Acest tip de terapie a făcut progrese uimitoare în ultimii ani, motiv pentru care rata de succes a unui implant dentar este, astăzi, de 98%.   

sursa foto: shutterstock.com

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Cluj24: Cum a fost creat calculatorul CE-400 CESAR de IT-iștii clujeni, proiect secret al Armatei Române, râvnit de spioni

Câțiva specialiști de la Institutul pentru Tehnică de Calcul (ITC) Cluj au reușit, la sfârșitul anilor 1970, să construiască un calculator performant, într-un...

INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19. Ce înseamnă caz posibil, caz probabil sau caz confirmat

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat, miercuri, definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), precizând semnele şi...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: