AcasăSTIRIDe week-end: Festivalul Rachiului la Sânpetru Mare

De week-end: Festivalul Rachiului la Sânpetru Mare

Tot bănățeanul iubitor de rachie trebuie să ajungă astăzi la Sânpetru Mare, în județul Timiș, unde se desfășoară a treia ediție a Festivalului Răchiului. Cele mai bune sortimente vor intra în concursul unde va fi desemnat cel mai bun rachiu, concurs la care și-au anunțat prezența câteva zeci de producători din România și Serbia.

Festivalul este organizat şi finanţat de Primăria comunei Sânpetru Mare, Uniunea Sârbilor din România, dar şi de câţiva „păcimaşi” sponsori. Dincolo de degustările multe și dese de rachiu, participanții pot participa și la jocurile săteşti: „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul  în sac”. Programul artistic al zilei este asigurat de ansamblurile de dansuri Zisel din Omoljica (Serbia), Stejărelul din Luncoiu de Jos (Hunedoara), Mladost din Timișoara și Plavi Delija din Sânpetru Mare. Cel mai important eveniment artisitic este însă concertul extraordinar al lui Mitar Miric și Orchestra No.1 din Serbia care va avea loc cu începere de la ora 21.00.

Concurenții care se vor bate pentru titlul cel mare trebuie să vină și să se înscrie în concurs chiar în ziua festivalului, singura condiție pe care trebuie să o respecte obligatoriu este ca rachiul lor să fie făcut 100% din prune.

Vezi aici și programul festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc