AcasăSTIRIDecontarea transportului profesorilor ar putea trece în sarcina Ministerului Educației

Decontarea transportului profesorilor ar putea trece în sarcina Ministerului Educației

Miercuri, 2 septembrie a.c., Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților a votat, cu o majoritate solidă, propunerea venită din partea Partidului Național Liberal privind decontarea transportului profesorilor din finanțarea de bază, adică de la Ministerul Educației. Măsura prevede ca decontul să se facă atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru personalul auxiliar din învăţământul preuniversitar.

Una dintre problemele serioase cu care se confruntă peste 65.000 de cadre didactice este faptul că autorităţile locale refuză sau nu-şi permit să deconteze costul transportului pentru profesori, aceștia fiind nevoiţi să scoată bani din propriul buzunar pentru a-şi face meseria. În această situaţie sunt, în general, dascălii navetişti din comunităţile unde primăriile au resurse financiare limitate și nu pot deconta costul navetei, iar cei penalizaţi sunt exact elevii din comunităţile dezavantajate care înregistrează rate ridicate de abandon școlar.

Până acum, situația de decontare a abonamentelor lunare pentru cadrele didactice, de către autoritățile locale, a înseamnat o serie de neajunsuri: întârzieri garantate la plata decontărilor; discriminarea cadrelor didactice care lucrează în comunități sărace; încălcarea dreptului la învățătură pentru anumiți elevi, întrucât din cauza faptului că profesorii navetişti sunt nevoiţi să renunţe la catedră, elevii sunt cei care au de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc