AcasăSPORTDerbyul Timişoarei de sub panou, decis în ultimele secunde

Derbyul Timişoarei de sub panou, decis în ultimele secunde

baschet-bc-timisoara-bc-timba_053_resizeBC Timişoara a tranşat în favoarea ei derby-ul local cu Timba, deşi „urşii” au arătat, per total, mult mai bine decât concitadinii lor. „Leii” au revenit însă excelent pe final şi au învins cu 91-88, „liberele” lui Jovanovic fiind decisive.

Aproximativ 2000 de timişoreni au luat loc în Sala „Constantin Jude” pentru duelul dintre cele două echipe din Liga Naţională. Iar spectacolul a fost garantat, atât în înaltul tribunei, cât şi pe parchet, acolo unde cele două combatante au mers cap la cap, până în ultimele 5 secunde ale întâlnirii!

Primul sfert le-a revenit galben-negrilor, deşi „oaspeţii” lui Jovanovic începuseră mai bine. Relaxarea prematură i-a costat însă, astfel că după primele 10 minute, „urşii” conduceau pe tabelă cu 21-18. Ritmul s-a păstrat în mare şi în sfertul următor, cu Timba mult mai hotărâtă, pauza mare prinzându-i pe oamenii lui Murărescu cu un avans de 9 puncte (53-44).

Așa cum s-a întâmplat și în celelalte meciuri ale „Leilor din Banat”, jumătatea a doua a meciului a consemnat revirimentul trupei pregătite de Srdjan Jovanovic. De această dată, iureșul alb-violet n-a mai făcut atâtea ravagii, cei de la Timba păstrându-și calmul și apărându-se în continuare extrem de exact. Finalul sfertului 3 a consemnat egalitate perfectă între cele două echipe, 75-75, scor ce prefața niște ultime 10 minute de foc.

În ultimul sfert, cele două echipe au continuat să meargă cap la cap, cu Timba având inițiativa până cu 2 minute și jumătate înainte de final, când BCT-ul a preluat conducerea. Galben-negri au revenit, însă și-au pierdut din nou avansul cu 45 de secunde rămase de jucat (88-89). La acest scor, ambele formații au irosit câte un atac, cea mai controversată fază a meciului consumându-se cu 5 secunde rămase pe ceas. Denham Brown a pătruns energic către panoul advers, iar în momentul aruncării a fost blocat de doi dintre oamenii oaspeților. Brigada de arbitri a dictat pași la jucătorul canadian, la o fază la care întregul staff al galben-negrilor solicita un fault, care ar fi încheiat conturile în favoarea celor de la Timba. Nervos, Bogdan Murărescu și-a aruncat flipchart-ul pe suprafața de joc, iar oficialii jocului au dictat fault tehnic pentru banca gazdelor. Zlatko Jovanovic a marcat din ambele aruncări libere, tranșând astfel soarta derby-ului timișorean.

Jermont Horton a avut din nou un meci fantastic, încununat cu 32 de puncte (din care 5 „trițe). L-a urmat Denham Brown, cu 28 de puncte, Glynn – 19, Johnson – 7 și Huckaby – 2. De partea cealaltă, consemnăm o surpriză, prin Robert Sarovic, care a marcat nu mai puțin de 30 de puncte, urmat de Jovanovic – 17, Downey – 15, Gallimore – 11, Archie – 7, Popescu – 4, Tuljkovic – 3, Căpușan – 2, Tudosă – 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc