Acasă ADVERTORIAL Descoperă ACUM care sunt metodele pentru întreținerea imprimantei 3d

Descoperă ACUM care sunt metodele pentru întreținerea imprimantei 3d

Toate echipamentele au nevoie, la un moment dat, de întreținere, inclusiv imprimantele 3d. În general, producătorii oferă un manual de întreținere preventivă, însă, din păcate, oamenii au tendința să ignore sau să amâne întreținerea imprimantei. Astfel se ajunge la defectarea imprimantei 3d sau chiar la imposibilitatea de a mai utiliza echipamentul. Cu toate, există mai multe trucuri la care poți apela pentru întreținerea imprimantei tale într-o formă bună pe termen îndelungat. Dacă vrei să afli care sunt metodele de întreținere a imprimantei 3d, citește în continuare acest articol.

TOP 5 verificări pe care trebuie să le faci

Verifică roțile

După mai multe ore de tipărire e important să faci o verificare a roților de profil V, fiindcă acestea se pot slăbi în timp, degradând astfel calitatea imprimării. Mișcă roțile manual și verifică dacă acestea se rotesc. Dacă acestea nu se rotesc cu ușurință, probabil va fi nevoie să le strângi cu o piuliță. Dacă observi orice urmă de uzură, atunci înlocuiește rapid piesele de imprimanta 3d cu componente de calitate de la Hobbymarket.ro. Doar cu ajutorul unor piese de calitate, întreținute corect, vei putea avea rezultatele pe care ți le dorești.

Unge rulmenții și curăță sinele

Unele imprimante folosesc tije liniare, iar acestea trebuie unse odată la ceva timp. Poate fi mai dificil de uns pentru că trebuie să îndepărtezi tijele, să le cureți pe ele și pe rulmenți, apoi să ungi totul înainte de a le instala înapoi. Acest tip de mentenanță se face la aproximativ 1000 de ore de utilizare, dar dacă observi probleme de funcționare, fă acest lucru cât mai rapid.

Verifică șuruburile

Imprimantele 3d pot avea piese care se mișcă în mod frecvent pentru o lungă perioadă de timp, iar acest lucru poate cauza pierderea șuruburilor. Pentru a-ți întreține imprimanta, e bine să verifici din când în când șuruburile, pentru a te asigura că sunt strânse corect. Nu le strânge excesiv deoarece poți provoca alte probleme imprimantei tale. Verifică și șuruburile de pe scripetele motorului și înlocuiește imediat ce ai sesizat că unul lipsește. 

Curăță ventilatoarele

La fel cum faci la PC, și imprimanta 3d are nevoie de o curățare periodică a ventilatorului. De obicei aceasta sarcină este ignorată, funcționalitatea și performanța de răcire a imprimantei va scădea în lipsa de curățare.

Verifică cablurile

Din când în când e indicat să verifici cablurile imprimantei tale, fiindcă acestea se mișcă în mod constant în timpul imprimării și dacă nu utilizezi dispozitive de relief, acestea se vor degrada rapid. Trebuie să te asiguri că firele funcționează în cele mai bune condiții pentru a evita defectarea imprimantei.

Oricare din sfaturile de mai sus te va ajuta să îți întreții imprimanta 3d în stare bună. Acest lucru îți va permite să te ocupi de proiectele tale fără a avea grija defectării imprimantei. Înlocuiește imediat orice piesă lipsește sau este defectă și nu ignora pașii propuși în manualul de mentenanță al imprimantei tale. Imprimantele 3d aduc nenumărate beneficii pentru omenire, în special în domeniul medicinei, fiind, astfel, un hobby foarte practic pe care îl poți dezvolta. 

Sursă foto: pexels.com

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Vrei să îți renovezi casa? Iată cele mai inspirate idei pentru amenajări interioare de calitate!

Exista anumite momente in care te gandesti ca aspectul casei tale nu te mai multumeste? Daca ai raspuns afirmativ la aceasta intrebare,...

Ești bunică pentru prima oară? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru bebelușul din familia ta

Venirea pe lume a primului nepot din familie este întotdeauna un moment emoționant și de referință pentru întreaga familie. Toată lumea își...

Ce înseamnă o casă sigură și ce poți face pentru a fi mereu în siguranță la tine acasă

 O casă pe pământ, o vilă sau chiar şi un apartament trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a fi sigure, atât în...

Atunci când oamenii potriviți sunt la locul potrivit – Ce stă la baza unei afaceri prospere?

 Există o multitudine de idei foarte bune de afaceri din partea tinerilor antreprenori sau de afaceri deja funcționale care au un potențial...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: