AcasăSTIRIDespăgubirile pleacă de la 5 lei pentru cei expropriaţi din cauza reabilitării...

Despăgubirile pleacă de la 5 lei pentru cei expropriaţi din cauza reabilitării drumului Deva-Oradea

DN 76 Deva-Oradea intră în reabilitare, lucrările necesitând însă exproprierea unor terenuri aflate de-a lungul şoselei. Propietarii vor primi depăgubiri, însă în multe cazuri, acestea sunt simbolice.

Peste 1500 de imobile aflate de-a lungul unuia dintre cele mai proaste drumuri din România – DN76 Deva-Oradea în lungime de 180 de kilometri – vor fi afectate de lucrările de reabilitare ce vor demara în curând. Curţi, fâneţe şi chiar unele anexe gospodăreşti vor intra sub dinţii buldozerelor care vor lucra la refacerea acestui drum.

Proiectul de reabilitare are o valoare de circa 210 milioane de euro, dintre care 75% sunt fonduri nerambursabile de la UE. De-a lungul celor 180 de kilometri de drum, nu mai puţin de 1552 de imobile vor fi expropriate. Aceste imobile se adaugă altor câtvea mii ce au fost deja expropriate în anul 2013.

Conform legii, proprietarii vor fi despăgubiţi, banii fiind alocaţi din bugetul Secretariatului General al Guvernului prin intermediul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. Suma totală alocată de Guvern pentru despăgubiri este de 1.400.633 RON. Valoarea individuală a depăgubirilor financiare pe care le vor primi proprietarii din judeţele Hunedoara şi Bihor a fost publicată în Monitorul Oficial, cea mai mică sumă urmând a fi încasată de către un hunedorean din comuna Şoimuş, care va primi suma de 5,40 de lei, pentru 10 metri pătraţi de fâneaţă. Cea mai mare sumă acordată, va fi pentru un brădean proprietar al unui teren arabil în suprafaţă de 727 metri pătraţi, în valoare de 8.404 lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Adrian Negrila pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin pe EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? pe Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul pe Mircea-Molot
un cetatean responsabil pe Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil pe Mostră de necivilizație la Banpotoc