Acasă ALEGEREA EDITORILOR Deva citește! Mini-biblioteci în aer liber amplasate în parcurile orașului

Deva citește! Mini-biblioteci în aer liber amplasate în parcurile orașului

Mai multe rafturi cu cărți au fost amplasate în parcurile din municipiul Deva în cadrul unui proiect cultural ce își propune să stimuleze dragostea pentru lectură în rândurile celor care își petrec timpul liber în mijlocul acestor oaze de verdeață.

biblProiectul intitulat ”Deva citește!” este derulat în comun de Biblioteca Județeană ”Ovid Densușianu” și Primăria Deva, iar locurile unde au fost amplasate aceste mini-biblioteci sunt parcul de la poalele Cetății Deva, Piața Arras și parcul din rezervația naturală Bejan.

”Sub deviza „Deva citește!” am demarat proiectul nostru și, în aceste trei puncte, am amplasat trei mici biblioteci în aer liber, pe care le-am dotat cu diferite cărți: romane, cărți de poezie, cărți de călătorie, cărți de povești, jurnale și memorii, cărți de artă, cărți de istorie. baraPe fiecare carte am aplicat o etichetă în care am explicat intenția noastră: fiecare trecător poate lua o carte, o poate citi pe loc sau o poate lua acasă, după care este rugat s-o aducă înapoi sau să pună altă carte în locul ei. În acest fel, cărțile vor fi mereu prezente pe rafturile micilor biblioteci în aer liber, biblioteci care se vor împrospăta mereu cu cărțile pe care cititorii înșiși le vor aduce”, a declarat Sebastian Bara (foto), directorul bibliotecii județene.

Scopul acestui proiect este acela de a aduce cărțile cât mai aproape de potențialii cititori, de toți cei care iubesc lectura și poate nu-și permit cumpărarea unei cărți. Dorința inițiatorilor este să contribuie la creșterea interesului față de carte și lectură și la atragerea membrilor comunității spre una dintre cele mai plăcute și mai folositoare modalități de petrecere a timpului liber, cititul.

În prezent, la secțiile de împrumut sau la sala de lectură a bibliotecii județene ajung, în medie, 250 de cititori pe zi dar, odată montate standurile gratuite din oraș, se speră ca numărul pasionaților de lectură să crească simțitor.

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Ești o persoană rușinoasă? Iată CUM treci peste timiditate și prejudecăți!

Deși persoanele timide tind să nu creeze mai niciodată probleme sau neplăceri celor din jur, multe dintre ele și-ar dori să scape...

Sfaturi utile pentru femei – 4 mici investiții pentru a te simți bine în pielea ta!

De multe ori, doamnele și domnișoarele simt nevoia de noi achiziții care să contribuie major la crearea unui sentiment plăcut. Încrederea în...

Cum să reduci cheltuielile pe care le ai cu mașina – Trucurile pe care merită să le încerci!

A întreține o mașină nu este ușor, dar nici ieftin. Pe lângă carburant, există o mulțime de lucruri care te fac să...

Pandemia ți-a afectat venitul? Iată cele mai TARI idei de cadouri pentru partenera ta în vreme de criză!

Într-o perioadă în care veniturile tuturor oamenilor au fost afectate, sărbătoriții ar trebui să se gândească mai des la expresia „gestul contează”....

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: