Acasă SPORT Deveanca Florentina Marincu - campioană europeană de juniori la săritura în lungime

Deveanca Florentina Marincu – campioană europeană de juniori la săritura în lungime

Atleta româncă Florentina Marincu a cucerit duminică medalia de aur în proba de lungime, la Campionatele europene pentru juniori de la Eskilstuna (Suedia), cu rezultatul de 6,78 m, succes la care se adaugă medalia de bronz obținută cu 2 zile în urmă, la triplusalt, o nouă dovadă a talentului deosebit al sportivei din Deva, anul acesta medaliată cu bronz la CE indoor pentru senioare.

Medalia de argint a fost câștigată de Anna Buehler, din Germania, cu 6,55 m (a doua săritură ca valoare 6,52 m), iar cea de bronz a revenit sportivei din Spania Fatima Diame — 6,55 m (a doua săritură 6,16 m).

În concursul de la Eskilstuna, desfășurat cu un vânt favorabil de 3-4 m/s, Florentina Marincu a început cu 6,34 m, a continuat cu 6,78 m, apoi 6,58 m, 6,51 m, după care, cu victoria asigurată, a renunțat să sară, pentru a nu forța inutil într-un sezon început încă din prima lună a anului, cu vârf de formă și pentru competițiile de sală.

Componentă a CNS Cetate Deva, unde este antrenată de Nicolae Alexe, Florentina Marincu a făcut un progres constant și firesc, de la cele 2 titluri mondiale la cadeți, în 2013, la Donețk, la acest titlu european de la categoria superioară de vârstă, dublat de medalia de bronz obținută vineri la triplusalt. Mai mult, a și ars etapele, anul acesta reușind să cucerească medalia de bronz a senioarelor, la lungime, la CE indoor de la Praga, cu un nou record continental de junioare, cu 6,79 m.

Ca mai toate fetițele născute la Deva, primul impuls a fost spre gimnastică, acolo aflându-se de mulți ani centrul cel mai productiv al sportului românesc. Dar, așa cum a declarat, “nu am putut continua la gimnastică, pentru că am crescut repede, eram prea înaltă, alegând atletismul, unde a contat și viteza”.

La actualele CE de juniori, delegația României a cucerit în total 3 medalii, aur și bronz pentru Florentina Marincu, la lungime și, respectiv, triplusalt, și argint, prin Rareș Toader, la aruncarea greutății, rezultat meritoriu, care menține atletismul juvenil din țara noastră în primele rânduri ale ierarhiei internaționale.

Câștigători ai finalelor de duminică, ultima zi a competiției: masculin: disc: Bartolomej Stoj (Polonia) — 68,02 m, nou record al campionatelor; 800 m: Kyle Langford (Marea Britanie) — 1’48″99/100; 4×100 m: Suedia — 39″73/100 — nou record național de juniori; triplusalt: Naim Babaiev (Azerbaidjan) — 17,04 m — nou record al campionatelor; în această probă, românul Constantin Crișan a fost al 12-lea, cu 14,98 m; 3.000 m obstacole: Yohanes Chiappinelli (Italia) — 8’47″58/100; feminin: 400 m garduri: Nenah de Connink (Belgia) — 57″85/100; 4×100 m: Marea Britanie — 44″18/100; înălțime: Morgan Lake (Marea Britanie) — 1,91 m; 1.500 m: Bobby Clay (Marea Britanie) — 4’17″51/100; 5.000 m: Alina Reh (Germania) — 16’02″01/100.

Sursa: Agerpres

Comentarii

comentarii

Spune-ti si tu parerea. Opinia ta e importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular

Știai că abilitățile motorii sunt importante încă din primii ani de viață? Află AICI 5 lucruri pe care să NU le faci pentru a...

Ca părinte, este important să ai în vedere lista completă a abilităților pe care copilul tău trebuie să le dezvolte încă de...

Alege candelabrul PERFECT pentru căminul tău

Frumusețea și exuberanța candelabrelor au fascinat generații întregi, iar până de curând, acest tip de corp de iluminat a fost rezervat familiilor...

Sfaturi pentru vestici: TOP 5 lucruri pe care trebuie să le iei zilnic cu tine în perioada verii

Atunci când trebuie să mergi la birou, în parc sau la plimbare, trebuie să-ți faci o listă cu produsele de care poți...

5 lucruri pe care NU le știai despre WINDSURFING, cel mai spectaculos sport estival

Mulți dintre cei care au încercat windsurfing-ul au declarat că acesta aduce senzații de neuitat și că adrenalina pe care o oferă...

Recent Comments

Adrian Negrila on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
Gaina Constantin on EXPONATUL LUNII IULIE LA MCDR
ce e prostia Regiunea Timis-Hateg? on Regiunea Vest? Poate Timiș-Hațeg
anonimul on Mircea-Molot
un cetatean responsabil on Controale sanitare în şcoli
un cetatean responsabil on Mostră de necivilizație la Banpotoc

Comentarii

comentarii

%d blogeri au apreciat: